ΔΙΕΘΝΗ

UNICEF: «Κόλαση επί γης» η Γάζα για τα παιδιά

Πάνω από 10.000 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι μέσα σε έναν μήνα από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένως αμφισβητήσει τα στοιχεία, χαρακτηρίζοντάς τα «προπαγάνδα της Χαμάς» και εκτιμά ότι ο αριθμός είναι σαφώς μικρότερος.

Εντούτοις, τα στοιχεία αυτά έχουν αμφισβητηθεί επανειλημμένα από το Ισραήλ και άλλες δυτικές χώρες, χαρακτηρίζοντάς τα ως προϊόν προπαγάνδας της ισλαμιστικής οργάνωσης, κάνοντας λόγο για σημαντικά χαμηλότερους αριθμούς απωλειών. Μάλιστα και ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ότι «δεν έχει εμπιστοσύνη» στους αριθμούς που ανακοινώνονται, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε το υπουργείο Υγείας στην περιοχή «πλήρως ελεγχόμενο από τη Χαμάς», αν και δεν έθεσε υπό αμφιβολία ότι τα θύματα είναι χιλιάδες, πολλοί από αυτούς άμαχοι.

Η UNICEF όμως φαίνεται να διαφωνεί και να επιβεβαιώνει τα στοιχεία που έρχονται από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας: «Στη UNICEF είμαστε πολύ ακριβείς με τους αριθμούς που δίνουμε. Έχουμε αυτή τη φήμη όχι μόνο επειδή βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά και γιατί διαθέτουμε απτά στοιχεία» διευκρίνισε ο Τζέιμς Έλντερ, ο οποίος τόνισε ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών είναι πολύ αυστηρή με τη διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία τριγωνικής επαλήθευσης για να αναλύσει τις πληροφορίες.

«Μπορεί να παίρνει περισσότερο χρόνο, όμως τα στοιχεία μας είναι πολύ πιο ακριβή» κατέληξε ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ