Γεύση - Ψυχαγωγία

Τσικνοπέμπτη: Η απόλυτη συνταγή είναι το χοιρινό κοντοσούβλι

Η Τσικνοπέμπτη, πλησιάζει, και το χοιρινό κοντοσούβλι είναι η καλύτερη πρόταση για το τραπέζι με φίλους και οικογένεια. Εύκολο στην παρασκευή και πεντανόστιμο θα κερδίσει τους πάντες!
Υλικά -χοιρινό κοντοσούβλι

1.5 κιλό χοιρινό λαιμό
20 γραμμ. αλάτι
3 γραμμ. πιπέρι μαύρο
1.5 γραμμ. μπαχάρι
30 ml ξύδι λευκό
60 ml ελαιόλαδο
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 μεγάλες ντομάτες
2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

Διαδικασία

Μαρινάρουμε το κρέας πριν το ψήσιμο. Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια των 5 εκατοστών. Το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και το Αλατοπιπερώνουμε καλά. Μετά το ραντίζουμε με το ξίδι, το ελαιόλαδο και το μπαχάρι και το μαλάσουμε για 2 λεπτά. Το βάζουμε σε μια λεκάνη σκεπαζόμενο με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε τις πιπεριές περιμετρικά σε κομμάτια καθώς και όλα τα αλλά.

Σε σούβλα περνάμε το χοιρινό κρέας εναλλάξ με πιπεριά κόκκινη, κρεμμύδι και μετά με πράσινη πιπεριά και ντομάτα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200, πάνω σε μια σχάρα που από κάτω έχει ένα ταψί με νερό, για μια ώρα γυρίζοντας το κοντοσούβλι κάθε 15 λεπτά.
Όταν ψηθεί και πάρει χρώμα το βγάζουμε από τον φούρνο και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και στύβουμε και μισό λεμόνι από πάνω.

Φυσικά, μπορούμε να το ψήσουμε και στα κάρβουνα.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ