ΚΡΗΤΗ

Τσελέντης: Σεισμός μέχρι και 7 Ρίχτερ μεταξύ Κυθήρων – Κρήτης τα επόμενα χρόνια;

Ο σεισμός μεγέθους 6,1 ρίχτερ, που σημειώθηκε την Τετάρτη στις 09:23 το πρωί αναστάτωσε πολλούς, καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμη και στην Αθήνα, παρότι το επίκεντρό του ήταν στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA αποκάλυψε ότι η περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης είναι υπό στενή παρακολούθηση από την επιστημονική κοινότητα, ενώ όπως είπε το Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει πάρει 25 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ετοιμάζει συγκεκριμένο κέντρο παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας σε αυτό το ρήγμα.

«Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους.

«Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά», είπε ο κ. Τσελέντης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πόσο μεγάλους σεισμούς μπορεί να δώσει η περιοχή ο καθηγητής κ. Τσελέντης ήταν ξεκάθαρος: «Ναι μπορεί στα επόμενα χρόνια να δώσει σεισμούς μέχρι και 7 ρίχτερ… επειδή είναι πολύ μεγάλους βάθους το ρήγμα δεν έχει μετασεισμούς… υπάρχει ένα κενό εδώ μέσα που μας προβληματίζει πάρα πολύ».

ΠΗΓΗ: newsbomb.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ