ΚΡΗΤΗ

500 παιδιά στηρίζει «Το Χαμόγελο του παιδιού» στην Κρήτη

Τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα που ζουν στο όριο της φτώχειας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει Χριστουγέννων και παρά τις δυσκολίες της κοινωνίας.

Έτσι μας καλεί να στηρίξουμε την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

Ενδεικτικά το  Α’ εξάμηνο του 2019 με τη βοήθεια μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 9.445 παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας. Από το σύνολο των παιδιών, τα 1.147 υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά. Σε ποσοστό 78,40% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασίαόπως αναφέρει στον 98.4 η Κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Ανουσάκη.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού. Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών.

Υπενθυμίζεται ότι κύριος  σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την – κατά το δυνατόν – αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

 • Μελομακάρονα (σε συσκευασία)
  ● Κουραμπιέδες (σε συσκευασία)
  ● Γάλα εβαπορέ
  ● Λάδι
  ● Ρύζι
  ● Όσπρια
  ● Αλεύρι
  ● Σάλτσα τομάτας
  ● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
  ● Άνθος αραβοσίτου
  ● Αλάτι, Ξύδι
  ● Πουρές
  ● Βρεφικές κρέμες
  ● Βρεφικό γάλα Νο 1 & 2
  ● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
  ● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)
  ● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
  ● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)
  ● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού, ανά την Ελλάδα.

Σεμινάριο για τη «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη»
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει επίσης, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο  Galaxy Hotel (Λεωφ. Δημοκρατίας 75, Ηράκλειο 713 06).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελείς και Δικαστικούς Λειτουργούς και επαγγελματίες του πεδίου της προστασίας του παιδιού.

Ώρα προσέλευσης 9:30 πμ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δηλώσεις προς τα Μ.Μ.Ε από τους ομιλητές αναφορικά με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις προκλήσεις διασφάλισης φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης στην Ελλάδα, παρουσία των αρμόδιων θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.

Δυνατότητα λήψης πλάνων θα υπάρξει κατά την έναρξη της εκδήλωσης και στη διάρκεια των επίσημων χαιρετισμών.

Ομιλητές θα είναι:

Ο κ. Chris Newlin Εκτελεστικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Συνηγορίας των Παιδιών στις Η.Π.Α.

Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, PhD, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»  από το 2014 δημιούργησε το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού», εντός του οποίου λειτουργεί το Κέντρο Συνηγορίας του Παιδιού.

Το Κέντρο Ημέρας παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης. Η συγκεκριμένη δομή, μοναδική στην Ελλάδα, τέθηκε στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών προκειμένου να διασφαλίσει φιλική δικαιοσύνη για παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί μέσω μιας και μοναδικής μαρτυρικής κατάθεσης.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα στις 3, 2 και 6 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ