ΚΡΗΤΗ

Τριήμερο με χιόνια στην Κρήτη – Προετοιμάζονται οι δήμοι και οι υπηρεσίες

Άκρως χειμερινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά, το τριήμερο Σάββατο-Δεύτερα. Μάλιστα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πυκνή χιονόπτωση θα έχουμε και σε περιοχές της Κρήτης.

Για το λόγο αυτό οι ορεινοί δήμοι έχουν προετοιμαστεί και όλες οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας θα είναι σε επιφυλακή.

Αναμένονται χιόνια

Αναμένονται χιόνια
Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες

Πότε αναμένεται η ψυχρή εισβολή

Πάντως από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης θα κινηθούν προς τη χώρας μας.

Η κακοκαιρία Ζηνοβία θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και την Κρήτη, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Πυκνές χιονοπτώσεις στην Κρήτη

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης στα ορεινά και ημιορεινά (και τοπικά και σε χαμηλότερα υψόμετρα) του Πηλίου, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της κεντροανατολικής Πελοποννήσου αλλά και στα ορεινά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Ειδικά στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι αρκετά πυκνές.

Από την Τρίτη βελτίωση του καιρού

Από την Τρίτη το μεσημέρι όμως σταδιακά θα μας αποχαιρετήσουν οι ψυχρές αέριες μάζες, αν και φαίνεται ότι σε βάθος χρόνου θα προσπαθήσει να επιμείνει ο χειμώνας.

Άνεμοι έως και 7-8 μποφόρ

Καθ’όλη τη διάρκεια του 3ημέρου οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες με εντάσεις που δύσκολα θα ξεπεράσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Φαίνεται ότι δεν θα προκληθούν προβλήματα στα μεγάλα πλοία εκτός και αν αλλάξει κάτι άρδην . Από την Κυριακή το βράδυ και έπειτα ίσως μέσα στο Αιγαίο έχουμε και εντάσεις της ισχύος των 8 μποφόρ.

Τα κάτασπρα ορεινά χωριά

Τα κάτασπρα ορεινά χωριά

Ο καιρός την Παρασκευή

Βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις και νέα πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το meteo αναμένονται βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο Αιγαίο, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται αύριο Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 9 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 15 στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, από 2 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα παράκτια τμήματα και έως 6 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ