ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Λιβύη: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τρεις στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς οι νεκροί Έλληνες στη Λιβύη – Επαναπατρίζονται οι σοροί τους

Τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνείς είναι οι πέντε νεκροί Έλληνες στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη. Όλοι τους συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών.

Οι σοροί των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των δύο διερμηνέων επαναπατρίζονται με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα.

Περίπου στις 7 το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, έφτασε στην Ελευσίνα το C-130 με 14 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν ενώ ένα μεταφορικό C27 μετέφερε τις σορούς των πέντε. Όσον αφορά τους τραυματίες, όπως είπε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σιδέρης στην ΕΡΤ, υπάρχουν κάποιοι σοβαρά τραυματισμένοι και όλοι θα μετακινηθούν προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία όπου και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως ανέφερε δόθηκε ένας αγώνας δρόμου για να επαναπατριστούν το ταχύτερο δυνατόν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καθώς ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση μιας και οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την κατάσταση των τραυματιών, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες που έγινε το σοκαριστικό τροχαίο.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με τον θάνατο μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη:

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

λιβυη

 

λιβυηΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ