ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Δεν εμβολιάζεσαι; Δε δουλεύεις – Η πρόταση του καθηγητή Tζανάκη που θα συζητηθεί.

Ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα που υπάρχει στο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα άτομα που εργάζονται στον τουρισμό, όπως ακριβώς έχει γίνει για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ο καθηγητής εξέφρασε την πεποίθηση πως αρκετοί από τους εργαζόμενους στον τουρισμό φοβούνται ή αμελούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους, θεωρώντας το απαράδεκτο ζητώντας από τους επιχειρηματίες να επιβάλλουν εμβολιασμούς στο προσωπικό τους.

«Αυτό θα πρέπει κατά την γνώμη μου να μην επαναληφθεί ή να διορθωθεί τα επόμενα χρόνια με το καλό, εάν η πανδημία δεν μας αφήσει. Θα πρέπει κατά την γνώμη μου στον τουρισμό, κι οι επιχειρηματίες ιδιαιτέρως, να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν, να είναι εμβολιασμένο».

«Οι επιχειρηματίες κάλλιστα με βάση το εργατικό δίκαιο μπορούν να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις. Επομένως να είναι ένα επιπλέον κίνητρο αυτό, ότι δεν μπορείς να προσλαμβάνεσαι σε καλές δουλειές ή όπου νομίζεις εξαιτίας του ότι δεν είσαι εμβολιασμένος», τόνισε ο καθηγητής.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ