Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι γεγονός και στα Χανιά!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αθλητικό τουρνουά στα Xανιά την Κυριακή 30 Μάη  ενόψει του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Παρά την ξαφνική αλλαγή του καιρού και με ελάχιστη βροχή οι ομάδες αγωνίστηκαν για το έπαθλο , ενώ η ομάδα που αναδείχθηκε νικήτρια ήταν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» , μετά από ντέρμπι που κρίθηκε μέχρι την τελευταία φάση , με τελικό σκορ 6- 5!

Τις ομάδες που συμμετείχαν δεν τους απασχόλησε μόνο η αγωνιστική τους επίδοση αλλά μια η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γήπεδα σε όλο τον Νομό (βλέπε φωτ. παρακάτω). Έχει γίνει «συνήθεια» όσα δημοτικά γήπεδα υπάρχουν να είναι παρατημένα. Παρ ‘ όλα αυτά φάνηκε η ανάγκη που υπάρχει για σύγχρονα γήπεδα, και μάλιστα το πόσο μικρό κόστος έχουν για να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη.

Σε μια άλλη γωνιά του αθλητικού τουρνουά έγιναν αγώνες επίδειξης στο σκάκι , όπου αναδείχθηκε η ανάγκη για εκμάθηση στο σκάκι με δημόσιες δομές. Με αφορμή και την γνωστή σειρά «Γκαμπί της βασίλισσας» έγινε αναφορά στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και την ιδιαίτερη βαρύτητα που έδιναν στην αθλητική παιδεία. Δεν είναι τυχαίο πως από μια σειρά από αυτές τις χώρες σήμερα , βγαίνουν από τους καλύτερους σκακιστές στον κόσμο, αξιοποιώντας την υποδομή που ήδη υπάρχει.

Τέλος το ραντεβού ανανεώθηκε για το μαθητικό φεστιβάλ στα Χανιά, στις 5 Ιούνη , στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, 7μμ,  όπου θα υπάρχει και χώρος για συλλογή υπογραφών που θα καταλήξουν στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση στις αθλητικές εγκαταστάσεις με στόχο να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα μαθητών και νέων του νόμου.

Με σύνθημα “Δίνουμε ΤΡΟΠΟ στην οργή, ΑΝΑΣΑ ο αγώνας για να νικήσει η ζωή” τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ δίνουν χώρο για να γεμίσουν με τα όνειρα, τις ανάγκες , τους προβληματισμούς των μαθητών!

Μαθητές από όλα τα Χανιά, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με χαρά και ενθουσιασμό, προετοιμάζουν τα δικά τους Φεστιβάλ!

Είναι σημείο συνάντησης για όλους τους μαθητές που λένε δεν πάει άλλο, που θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση που ζουν σήμερα, που συναντήθηκαν στους μεγάλους μαθητικούς αγώνες τη χρονιά που μας πέρασε, που θέλουν να ξεσκάσουν, να περάσουν καλά!

Το πρόγραμμα στα Χανιά περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση εργασίας από μαθητές -τριες για τα δικαιώματα των γυναικών στον 21ο αιώνα.
  • Αθλητικές δραστηριότητες (bmx, skate)
  • Κεντρική συζήτηση για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα ερωτηματολόγια
  • Συναυλια με τους Heming.Ways και Twisted Band

Στον χώρο θα υπάρχει

  • Έκθεση με θέμα: Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Και ο αγώνας συνεχίζεται!
  • Γωνία με το Κόκκινο Αερόστατο για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ