ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους έρχεται στην Κρήτη (βίντεο)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court, για μια ακόμη χρονιά, έρχεται στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 21:00 στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, όπως και σε οκτώ άλλες πόλεις της Ελλάδας θα απολαύσουμε το γρηγορότερο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου με 41 ταινίες μέσα σε δύο ώρες! Θα παρασυρθούμε σ’ ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, συνδιαμορφώνοντας μαζί με άλλες 54 πόλεις από όλον τον κόσμο το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Βραβείου Κοινού! Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων/ChaniaFilmFestival.

Το φεστιβάλ, με έδρα το Παρίσι, πραγματοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια κατά την ίδια χρονική περίοδο σε δεκάδες πόλεις όλου του κόσμου. Στη φετινή έκδοση συμμετέχουν πάνω από 54 πόλεις από 14 χώρες. Στο Διαγωνιστικό του διεθνούς φεστιβάλ συμμετέχουν ταινίες διάρκειας όχι μεγαλύτερης από 4 λεπτά, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.) από όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα δίωρο ταξίδι με κινούμενες εικόνες πλατύ και μήκη του πλανήτη. Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή του διεθνούς Βραβείου Κοινού μέσω ψηφοφορίας.

Χανιά: Δημοτικός Κινηματογράφος Κήπος

Ρέθυμνο: Δημοτικός Κήπος

Άγιος Νικόλαος: Δημοτικός Κινηματογράφος «Χριστίνα»

Είσοδος ελεύθερη

Βλέπουμε, κρίνουμε, Ψηφίζουμε

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στις 21:00 

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ