Γεύση - Ψυχαγωγία

Το ανέκδοτο της ημέρας

Σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία μπαίνει ο νέος Γενικός Διευθυντής στο γραφείο του παλιού για να παραλάβει καθήκοντα. Ο παλιός Διευθυντής, αφού του εξηγεί κάποια πράγματα, στο τέλος του παραδίδει τρεις φακέλους και του λέει: «Ο προκάτοχός μου έκανε αυτό για μένα και θα κάνω κι εγώ το ίδιο για εσένα: Στην πρώτη καλή κρίση στη δουλειά και όταν όλοι θα σε κατηγορούν, άνοιξε τον 1ο φάκελο. Στη δεύτερη μεγάλη κρίση στην εταιρεία, άνοιξε τον 2ο και αν τα προβλήματα συνεχίσουν άνοιξε και τον 3ο φάκελο”.

Ο νέος Διευθυντής ούτε που έδωσε σημασία, γύρισε στο γραφείο του και πέταξε τους φακέλους σε ένα συρτάρι.

Τρεις μήνες αργότερα, τα κέρδη μειώθηκαν στο 30% και όλοι τον κατηγορούσαν. Ταραγμένος, ο νέος διευθυντής άνοιξε τον πρώτο φάκελο, που έλεγε: «Ρίξε το φταίξιμο στον προηγούμενο από σένα».

Την επόμενη μέρα κάλεσε συμβούλιο και το έκανε.

Η πρώτη κρίση πέρασε, αλλά έξι μήνες αργότερα οι πωλήσεις έπεφταν απότομα και άρχισαν πάλι οι σκοτούρες. Ο διευθυντής άνοιξε τον 2ο φάκελο που έλεγε: «Αναδιοργάνωσε».

Καλεί συμβούλιο και ανακοινώνει αναδιοργάνωση της εταιρείας. Πέρασε και αυτή  η κρίση όμως ένα χρόνο αργότερα, όλα πήγαν στραβά μονομιάς και ο διευθυντής κατηγορούνταν για όλα τα προβλήματα της εταιρείας.

Πάει στο γραφείο του ανοίγει τον τρίτο φάκελο που έγραφε: «Ετοίμασε τρεις φακέλους…»