ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη ο Τσίπρας στη Βουλή για την υπόθεση Πολάκη

Το τέλος του ήπιου κλίματος που επικράτησε μετά τις εκλογές θα σηματοδοτήσει η συζήτηση και η απόφαση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη την Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την απόφασή της να στείλει στη Δικαιοσύνη τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τις εις βάρος του δικογραφίες με την άρση ασυλίας του και όχι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με τη σύσταση δηλαδή Προανακριτικής Επιτροπής, καταδεικνύει τη στρατηγική της με “πολιτικές διώξεις” των αντιπάλων της.

Σύμφωνα μάλιστα με τις έως τώρα πληροφορίες, στη συζήτηση στη Βουλή θα συμμετάσχει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αναβάλλοντας για λίγες ημέρες τις διακοπές του, προκειμένου να αποστείλει τα σχετικά μηνύματα προς την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι με την κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα Πολάκη έχουν συνταχθεί Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ διαφωνούν με το δικό τους σκεπτικό, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Σφοδρή αντιπαράθεση, πάντως, με την κυβέρνηση θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος», με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αλέξη Χαρίτση να καταγγέλλει ήδη «επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους» στηλιτεύοντας «τον διορισμό ημετέρων και τον σφιχτό έλεγχο του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα και κάθε έλεγχο». Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αντιθέτως θετική θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου θα πρωτοστατήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Κατερίνα Παπανάτσιου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ