Νομός Χανίων

Τηλεδιάσκεψη Βολουδάκη με εκπροσώπους γονέων για τα πειραματικά σχολεία

H ανάρτηση του Βουλευτη Χανίων Μανούσου Βολουδάκη :

Είχα σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους γονέων για το ζήτημα των πειραματικών σχολείων στα Χανιά. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χανίων κυρία Γεωργία Γκατζούδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Χανίων Βαγγέλης Μπουρδάκης, και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι των δυο Συλλόγων Γονέων.

Η προσωπική μου τοποθέτηση: ο θεσμός των πειραματικών και προτύπων σχολείων είναι σημαντικός και απαραίτητος σε ένα σύγχρονο σύστημα παιδείας. Πιστεύω ότι τα Χανιά δεν πρέπει να στερηθούν τη δυνατότητα να έχουν και πειραματικό και πρότυπο, όπως είχαν και στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να επικρατήσει πνεύμα ακινησίας και ισοπέδωσης στη δημόσια παιδεία. Οι νέες μέθοδοι στην εκπαίδευση πρέπει να εισαχθούν μέσω των πειραματικών, ενώ όπως σε όλον τον κόσμο έτσι και στην πατρίδα μας πρέπει οι μαθήτριες και οι μαθητές που το επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν μετά από εξετάσεις σε πρότυπο σχολείο.

Η αξιολόγηση βεβαίως πρέπει να εισαχθεί και στην εκπαίδευση και παντού. Εννοείται ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του από τη διαδικασία αυτή.

Με ικανοποίηση άκουσα τους εκπροσώπους των γονέων να συμφωνούν με την προοπτική της μετατροπής των δυο συγκεκριμένων σχολείων σε πειραματικά. Εκτιμούν ότι αυτό θα λύσει και αρκετά από τα σημερινά προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων. Τους άκουσα ακόμη να τονίζουν ότι εκτιμούν βαθύτατα το έργο των εκπαιδευτικών στα σχολειά των παιδιών τους. Οι γονείς ελπίζουν ότι με εκτενέστερη συζήτηση και σε βάθος ενημέρωση, πολλοί εκπαιδευτικοί θα αλλάξουν την ως σήμερα αρνητική τους τοποθέτηση.

Θα πρέπει τα επόμενα βήματα να γίνουν με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, προς όφελος των μαθητών. Πρέπει όμως η πατρίδα μας σε κάθε περίπτωση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στην παιδεία για τις οποίες η κοινωνία είναι ήδη ώριμη.
Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξω αντίστοιχη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ