Δήμος Κισάμου Νομός Χανίων

Τι λέει η μητέρα του Κισαμίτη ιερέα που χαροπαλεύει στη Λυών

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του Κρητικού ιερέα που δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο το απόγευμα του Σαββάτου στη πόλη Λυών της Γαλλίας. Ο ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης χτυπήθηκε με δύο σφαίρες την ώρα που έκλεινε την πόρτα στο πίσω μέρος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Θεοτόκου.

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 52 χρονο ιερέα δίνουν οι γιατροί μετά από τους δύο πυροβολισμούς που δέχθηκε από άγνωστο δράστη. Στην Ελλάδα οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούν για την ζωή του. Το Tlife ήρθε σε επικοινωνία με την μητέρα του Έλληνα ιερέα η οποία με τρεμάμενη φωνή μίλησε για το γιο της που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

“Έχει φύγει για την Γαλλία ο δεύτερος γιος μου και πηγαίνει να τον δει, να μάθει για την κατάστασή του. Έφτασε μόλις στη Λυών, δεν έχει πάει ακόμα στο νοσοκομείο.
-Τι μαθαίνετε για την κατάστασή του;
-Αυτό που μάθαμε και μας είπαν οι γιατροί είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Χειρουργήθηκε του έβγαλαν τις σφαίρες και η κατάσταση του είναι σταθερή, στην εντατική.

-Η σύζυγος του τι σας είπε;
-Και εκείνη δεν ήξερε να μου πει τίποτα. Ο γιος μου έχει δύο παιδιά 13 ετών και 7 χρονών, κορίτσι και αγόρι αντίστοιχα.
-Ισχύει ότι ο γιος σας θα επέστρεφε στην Ελλάδα;
-Ναι θα επέστρεφε να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα, στην ενορία του στη Μητρόπολη Κισάμου.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα οι αρχές προχώρησαν σε σύλληψη υπόπτου για την ένοπλη επίθεση στον Έλληνα ιερέα λίγες ώρες μετά το συμβάν. Ο ορθόδοξος ιερέας δέχθηκε πυρά από κοντόκανη καραμπίνα, ενώ ο δράστης αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Πηγή: tlife.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ