ΕΛΛΑΔΑ

Θυελλώδης η συνεδρίαση για το άνοιγμα των σχολείων

«Θυελλώδη» χαρακτηρίζει ρεπορτάζ του MEGA την κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων, που ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης (29/12) μετά από ώρες…

Παρά τη δεδομένη πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία αμέσως μετά τις γιορτές, αυτήν τη στιγμή και μετά τη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία παρέστη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα πάντα είναι ανοιχτά.

Όπως αναφέρει το MEGA, υπήρξε διάσταση απόψεων των επιστημόνων. Συγκεκριμένα, «ναι» στην πρόταση να ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου είπαν κάποια από τα μέλη της επιτροπής, ενώ άλλοι τήρησαν αποστάσεις, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις τους.

Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγες οι φωνές για επιστροφή στα θρανία μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ εκφράστηκε ο προβληματισμός για το αν θα πρέπει να υπάρξει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών.

Η συνεδρίαση της επιτροπής διήρκησε ώρες, χωρίς, ωστόσο, να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, όχι απλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, αλλά δεν κατέληξαν ούτε καν σε δυο προτάσεις τις οποίες θα έθεταν σε ψηφοφορία!

Εν ολίγοις, οι ειδικοί έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες:

  • μία που υποστηρίζει ότι τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά
  • μία δεύτερη που υποστηρίζει πως αρχικά θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά και στη συνέχεια, μετά από 15 ημέρες, γυμνάσια και λύκεια,
  • ενώ μια τρίτη ομάδα λέει πως θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 8 ή τις 11 του Γενάρη.

Η επιτροπή των ειδικών έχει μπροστά της ένα 48ωρο στο οποίο θα πρέπει να παραδώσει την απόφασή της στο Μαξίμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ