ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

The Body Shop: Σε καθεστώς διαχείρισης η εταιρεία καλλυντικών

A sign is pictured above the entrance to a branch of The Body Shop in central London on February 12, 2024. The Body Shop, the near 50-year-old cosmetics company renowned for its ethical hair and skin products, is near bankrupt in the UK after poor Christmas trade, according to reports in British media. (Photo by Daniel LEAL / AFP)

Με την ανεργία βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία καλλυντικών The Body Shop, στην Βρετανία, καθώς η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Aurelius, που την εξαγόρασε έναντι 207 εκατ. λιρών, μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης.

Η Aurelius, η γερμανική εταιρεία εξαγοράς που αγόρασε το The Body Shop είπε ότι δεν μπόρεσε να αναζωογονήσει την επιχείρηση μετά από θλιβερές συναλλαγές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Ο Aurelius επιβεβαίωσε ότι είχε διορίσει τη λογιστική εταιρεία FRP Advisory ως διαχειριστή, εκφράζοντας ανησυχίες για το μέλλον της επιχείρησης που ιδρύθηκε από την αείμνηστη αγωνιστή για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα Anita Roddick το 1976.

Το The Body Shop έχει περίπου 200 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κατανοητό ότι έως και 100 καταστήματα θα μπορούσαν να κλείσουν σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί ο αριθμός των καταστημάτων με τους ανταγωνιστές, όπως η Lush, η οποία διαθέτει 104 εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε: «Οι διαχειριστές θα εξετάσουν όλες τις επιλογές για να βρουν δρόμο προς τα εμπρός για την επιχείρηση και θα ενημερώσουν τους πιστωτές και τους υπαλλήλους σε εύθετο χρόνο».

Η επιχείρηση θα συνεχίσει να εμπορεύεται διοικητικά, τονίζουν, «διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα μπορούν να συνεχίσουν να ψωνίζουν στο κατάστημα και στο διαδίκτυο για τα αγαπημένα τους προϊόντα».

Η διοίκηση «παρέχει τη σταθερότητα, την ευελιξία και την ασφάλεια για να βρει τα καλύτερα μέσα για να διασφαλίσει το μέλλον του The Body Shop και να αναζωογονήσει αυτήν την εμβληματική βρετανική μάρκα. Το Body Shop αντιμετώπισε μια εκτεταμένη περίοδο οικονομικών προκλήσεων υπό παλαιότερους ιδιοκτήτες, που συμπίπτει με ένα δύσκολο περιβάλλον συναλλαγών για τον ευρύτερο τομέα λιανικής», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς της εταιρείας, το The Body Shop είχε 2.568 άτομα προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων 927 ήταν σε διοικητικούς ρόλους και 1.641 ήταν προσωπικό καταστημάτων το 2022.

Οι παγκόσμιοι συνεργάτες franchise της μάρκας δεν επηρεάζονται.

ΠΗΓΗ: SkyNews, The GuardianΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ