ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θ. Σταθάκης: “Η δυνατότητα στον δημοκρατικό διάλογο καταργείται στον Δήμο Κισάμου;”

Αγαπητοί Συνδημότες, στην τελευταία (7-2-2024), συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου είχα καταθέσει -διευκρινίζω- ως δημοτικός σύμβουλος και όχι ως σύνολο της Μείζονος Αντιπολίτευσης, τρία θέματα προς συζήτηση και είχαν ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη που εκδόθηκε την Παρασκευή 2-2-2024, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Το ένα θέμα, Νο3, συζητήθηκε κανονικά και ψηφίστηκε ομοφώνως.

Για τα άλλα δυο, Νο4 και Νο5, ο κ. πρόεδρος μας ξάφνιασε πολύ δυσάρεστα, όπως κατέθεσα και στην συνεδρίαση. Ο κ. πρόεδρος, με ύφος «απολογούμενου», μας είπε: ότι τα θέματα τα έβαλε στην ημερήσια διάταξη «καλή την πίστη», αλλά «επειδή με πήραν τηλέφωνο κάποιοι και επειδή δεν είναι θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δημοτικού συμβουλίου ζητάω από την ολομέλεια να αποσυρθούν».

Έπεσε ο ουρανός και μας πλάκωσε με αυτά που ακούσαμε, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου θα έλεγε αυτά τα λόγια κι άλλα που είπε στην συνέχεια για να καλύψει το ατόπημα που υπέπεσε. Έφτασε μέχρι και στο σημείο να πει ότι «δεν έχουμε δικαίωμα γνώμης για τα θέματα ατομικών δικαιωμάτων». Όταν του έγινε όμως η ερώτηση από τον επικεφαλής της τρίτης τη τάξει ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Φραγκιουδάκη: «Και για την Παιδεία δεν έχετε γνώμη;», εκεί φυσικά «σιώπησε».

Δυστυχώς ο κ. πρόεδρος (δεν τους έχει μάθει ακόμα), «υποτάχθηκε» στη διοικούσα ομάδα της δημοτικής αρχής και υποβάθμισε τον ρόλο και την ευθύνη ενός προέδρου δημοτικού συμβουλίου, αναγκαζόμενος να πει ψέματα.

Κύριε πρόεδρε, θέματα που έχετε εισάγει εσείς στην ημερήσια διάταξη, μπορείτε αιτιολογημενα να τα αποσύρεται, όχι θέματα που βάζει ένας δημοτικός σύμβουλος και είναι πολύ κρίμα την προηγούμενη μέρα το απόγευμα να μου ζητάτε τις αιτιολογικές εκθέσεις και την επόμενη μέρα να λέτε ότι βάλατε τα θέματα «καλή την πίστη». Είχατε περιθώριο να διορθώσετε την εικόνα σας με ένα απλό: «είμαι καινούργιος στο χώρο της αυτοδιοίκησης και ζητώ συγνώμη για τυχόν λάθη μου». Μην βγάζετε ανακοινώσεις να ζητάτε και τα «ρέστα», διότι εκτίθεστε περισσότερο.

Θεόδωρος Σταθάκης

Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κισάμου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ