ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Θ. Σταθάκης: Για την ανέγερση των νέων λυκείων Κισάμου

Ήμασταν πολλοί από κάτω και ακούγαμε δεσμεύσεις, χρονοδιαγράμματα, “ειρωνικά γελάκια”, στις επισημάνσεις μας. Τώρα;
Ξέχασαν ότι ακούγαμε πολλοί. “Δεν μίλησαν για την πορεία ανέγερσης των νέων Λυκείων, δεν μίλησαν για χρονοδιάγραμμα, μόνο ότι όλα θα πάνε καλά και βήμα βήμα, κάποτε… θα αποκτήσουμε αυτό που δικαιούμαστε”.
Όχι κύριοι, υποσχεθήκατε:
Α) Ότι αρχές του καλοκαιριού 2020, θα είχαμε τα σχέδια χωροθέτησης των σχολείων (διότι υπήρχε έτοιμη μελέτη δωδεκαθέσιου Γενικού Λυκείου).
Β) Τον Οκτώβριο του 2020 θα εντάσσονταν στο ΠΕΠ Κρήτης η κατασκευή του Γενικού Λυκείου και Καλοκαίρι του 2021 θα ξεκινούσαν οι εργασίες.
Γ) Ταυτόχρονα θα υλοποιούνταν οι μελέτες για το ΕΠΑΛ, διότι δεν είχε έτοιμες η ΚΤΥΠ και με διαφορά ενός έτους, 2022, θα ξεκινούσε και η ανέγερση του ΕΠΑΛ, στο νέο ΕΣΠΑ (2023 – 2030), το οποίο θα ανοίγετε νωρίτερα ως δικαίωμα προαίρεσης, όπως αναφέρθηκε. Αυτά είναι καταγεγραμμένα στα αυτιά των παρευρισκομένων και στα μικρόφωνα των ΜΜΕ, που κατέγραφαν τα πάντα εκείνη την περίοδο. Τώρα και αυτά αρκούνται μόνο σε ανάρτηση δελτίου τύπου.
Τα προκάτ δεν είναι χώρος εκπαίδευσης.
Τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί του δήμου μας περιμένουν να υλοποιήσετε τα δεσμευμένα, σύντομα και όχι στο διηνεκές.
Θεόδωρος Σταθάκης 
Τέως δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Κισάμου



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ