ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νομός Χανίων

Τα Χανιά ανάμεσα στις 8 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με ανοδική τάση στην εξάπλωση του κορωνοϊού

Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό εμβολιασμού στο Νομό Χανίων ξεπερνά το 32% και δεν απέχει πολύ από τον μέσο όρο της χώρας (35,22%), τα στοιχεία που αφορούν τον Νομό μας από τις αρχές του Μαΐου μέχρι προχθές Δευτέρα (7/6) προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, ο Νομός Χανίων ήταν ο μοναδικός που κατέγραψε αύξηση κρουσμάτων τον Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο (+104), φτάνοντας τα 711, αριθμός ρεκόρ για τον Νομό. Το ερώτημα είναι τι θα συνέβαινε αν δεν είχε εμβολιαστεί ένας στους τρεις κατοίκους του Νομού.

Αντίθετα, τα κρούσματα μειώθηκαν στον Νομό Ηρακλείου (από 1.498 σε 1.207), στον Νομό Ρεθύμνου (από 530 σε 389) και στον Νομό Λασιθίου (από 186 σε 125).

Ανησυχία όμως προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων στο Νομό Χανίων και το πρώτο 7ημερο του Ιουνίου (126), καθώς, παρ’ ότι μειώθηκαν κατά ημερήσιο μέσο όρο, έφτασαν περίπου όσα και στο Ηράκλειο που όμως έχει διπλάσιο πληθυσμό (133). Το ενθαρρυντικό είναι ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου τα κρούσματα στο σύνολο Κρήτης μειώθηκαν περίπου στο μισό σε σχέση με το ίδιο διάστημα του Μαΐου (331 από 598).

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ.