Νομός Χανίων

Σύσκεψη της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Παλαιά Ρούματα, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Αλέκο Μαρινάκη, Δημήτρη Ανθούση και Γιάννη  Ντουνιαδάκη.

Ο Αλέκος Μαρινάκης κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να σκεφτούν τις συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών, οι οποίες, διαχρονικά, εφαρμόζονται και τους έχουν φέρει στο όριο της επιβίωσης, στο σημείο να πουλάνε τα προϊόντα τους στο κόστος ή κάτω του κόστους. Χαρακτηριστικά είπε πως εξαιτίας όλων αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών όταν καταστρέφεται η παραγωγή από φυσικές καταστροφικές οι αγρότες δεν αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, ενώ πληρώνουν υπέρογκες εισφορές στον ΕΛΓΑ και να αντιμετωπίσουν ένα δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής όταν, την ίδια στιγμή, δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε βιομήχανους- εφοπλιστές – μεγαλέμπορους. Είναι προκλητικό η ΝΔ να παρουσιάζει ως έργο τα ψίχουλα τα οποία έδωσε ως κυβέρνηση και  ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρεται ως ο προστάτης του μικρομεσαίου αγρότη όταν  απέρριψε, μαζί με τα άλλα κόμματα στη Βουλή, τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ, του ΕΦΚ και για το χρηματιστήριο Ενέργειας  για μείωση του κόστους παραγωγής με εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Είναι προκλητικό το ΠΑΣΟΚ να απευθύνεται στους μικρομεσαίους αγρότες, όταν ως κυβέρνηση επέλεγε μνημόνια αντί τη στήριξη του λαού και ως συγκυβέρνηση με τη ΝΔ φορολόγησε τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους με 13% από το πρώτο ευρώ. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αλέκος Μαρινάκης σημείωσε: Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει και την επόμενη μέρα τη μάχη για να οργανωθούν οι νέοι αγώνες, για να αποσπάσουν ανάσες ανακούφισης οι βιοπαλαιστές αγρότες και να σταματήσουμε τα χειρότερα, φωτίζοντας, παράλληλα, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της αγροτικής παραγωγής, η οποία θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στον λαό.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Ανθούσης τόνισε πως μόνο ένας βουλευτής του ΚΚΕ μπορεί, πραγματικά, να παλεύει για τα συμφέροντα του λαού, όπως  εξάλλου, διαχρονικά, η πορεία του κόμματος έχει αποδείξει και ευχαρίστησε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και των Παλαιών Ρουμάτων οι οποίοι, τιμώντας την ιστορία του τόπου τους, έδωσαν στο ΚΚΕ τη θέση που του αξίζει, διπλασιάζοντας τη δύναμή του με ποσοστό 14,5%  στη Δημοτική  Ενότητα Βουκολιών και πρώτο κόμμα στα Ρούματα. Παράλληλα ο Δημήτρης Ανθούσης επισήμανε: Για το ΚΚΕ αυτή η δύναμη είναι τιμή και ευθύνη. Είναι η ψήφος η οποία την επόμενη των εκλογών θα κατατεθεί στην υπηρεσία του λαού για την υπεράσπιση του. Και επειδή τα μηνύματα τα οποία έρχονται είναι δυσοίωνα όπως η υλοποίηση νέων προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Συμφώνου Σταθερότητας, το πέρασμα σε μία αυστηρή δημοσιονομική πολιτική με έναν νέο γύρο κοινωνικών περικοπών και λιτότητας, ή το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, το πραγματικό διακύβευμα στις εκλογές της 25ης Ιούνη δεν είναι τι κυβέρνηση θα έχουμε, αφού αυτή θα είναι σίγουρα αντιλαϊκή αλλά τι αντιπολίτευση. Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα Χανιά το ερώτημα το οποίο μπαίνει είναι αν θέλουμε βουλευτές υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου ή κομμουνιστή βουλευτή στο πλάι του λαού.

Τέλος ο Γιάννης Ντουνιαδάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, η Ελλάδα ολόκληρη έγινε μια απέραντη βάση. Είναι όμως τουλάχιστον ανήθικο η πατρίδα μας να δίνει στους ιμπεριαλιστές και δολοφόνους ξένων λαών «γην και ύδωρ», αλλά και επικίνδυνο γιατί οι βάσεις τους αποτελούν μαγνήτη επιθέσεων. Υπογράμμισε πως οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τους οποίους έχουν υπογράψει ελληνικές κυβερνήσεις και κόμματα, και η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτούς, καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, αφού διαχρονικά το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και συνέχισε λέγοντας ότι: ειδικά η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας βάζει τον λαό στο στόχαστρο μεγάλων κινδύνων! Σε μια προοπτική, η οποία είναι πιθανή, γενίκευσης του πολέμου εκεί, δεν μπορεί να αμφιβάλλουμε αν οι ρωσικοί πύραυλοι σημαδεύουν ή όχι τις βάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε φτάνοντας προς την κάλπη είναι: διαλέγουμε την πολιτική της εμπλοκής στους πολέμους ή δυναμώνουμε το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική και διαρκή ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ