Υλικά: 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα, 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα, 4 πράσα ψιλοκομμένα, 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 3 κουταλιές της σούπας ρύζι βρασμένο, αλάτι και πιπέρι, 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα (ή χυμό ντομάτας), 2 αβγά, 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη.
Εκτέλεση: Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, ανάβετε το μάτι και τσιγαρίζετε όλα τα χόρτα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά. Προσθέτετε το ρύζι, το γάλα με τα αβγά χτυπημένα καλά και τη φρυγανιά. Ανοίγετε φύλλο σε τριγωνικό σχήμα (ή σε ότι άλλο σχήμα θέλετε) και βάζετε από 2 κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε πιτάκι. Βάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε για 45 έως 50 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία…
Συνταγή: Τριγωνικά πιτάκια χωρίς τυριά
