Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Ρύζι με μανιτάρια και λαχανικά

(Μερίδες: 4)

Υλικά: 300 γραμμάρια ρύζι Arborio ή μακρύκοκκο, 3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 500 γραμμάρια αρακά, 300 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φετάκια), 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, 1 ποτηράκι λευκό κρασί, 900 ml ζωμό λαχανικών (έτοιμο ή σπιτικό), 1 πιπεριά ψιλοκομμένη, 2 καρότα σε κομματάκια, ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας), φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή σε φλούδες).

Εκτέλεση:

Ζεματίζετε για 5’ τον αρακά και τον στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και την πιπεριά και ανακατεύετε καλά για 2’-3’ ακόμη ώστε να σοταριστούν και αυτά. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί.

Ρίχνετε το ⅓ από το ζωμό λαχανικών και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τον αρακά στο ρύζι μαζί με λίγο ζωμό ακόμη ανακατεύοντας διαρκώς και μόλις απορροφηθεί και αυτός ρίχνετε όσο ζωμό έχει περισσέψει.

Όταν το υγρό απορροφηθεί εντελώς, το φαγητό είναι έτοιμο. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε πάλι. Σερβίρετε το ρύζι με παρμεζάνα (τριμμένη ή φλούδες).

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ