Υλικά: 1,5-2 κιλά χταπόδι, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 100ml κόκκινο κρασί, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 2 ώριμες ντομάτες, 3 φύλλα δάφνης, 1 ξύλο κανέλας, αλάτι, πιπέρι, 400 γραμμάρι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε να σουρώσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κομμάτια το χταπόδι και αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε να μυρίσει ο πελτές, ρίχνουμε τις ντομάτες ξυσμένες και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το χταπόδι.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε σταδιακά τρις κούπες ζεστό νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να χυλώσει το ρύζι.
Ξύνουμε φρέσκο πιπέρι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!






















