ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στην “Κρητική Εστία”

Η “Κρητική Εστία” φιλοξενεί ετησίως 160 περίπου φοιτητές και σπουδαστές. Στους οικοτρόφους παρέχεται στέγη στα δύο κτήρια που διαθέτουν, είτε σε μονόκλινο είτε σε δίκλινο δωμάτιο, παρέχονται επίσης τρία γεύματα ημερησίως (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό), ίντερνετ, βιβλιοθήκη, κλινοσκεπάσματα, πλυντήρια, υπηρεσίες καθαριότητας, εικοσιτετράωρη φύλαξη και οτιδήποτε άλλο τυχόν απαιτείται για την ομαλή διαβίωσή τους, ώστε να μπορούν ανεπηρέαστα να αφοσιωθούν στις σπουδές τους.

Η βιβλιοθήκη της Κρητικής Εστίας διαθέτει κοινόχρηστους υπολογιστές και μια πλούσια συλλογή βιβλίων (περίπου 21.000 τίτλοι) Ιστορίας, Φιλοσοφίας, Λογοτεχνίας, Θετικών Επιστημών, Ψυχολογίας και Λαογραφίας. Στην βιβλιοθήκη φυλάσσονται, επίσης, μελέτες, δοκίμια, περιοδικά για τον κρητικό πολιτισμό και σπάνιες εκδόσεις, του 16ου ως 20ού αιώνα.

Οι φοιτητές και σπουδαστές του Ιδρύματος, έχουν την ευκαιρία κατά την διαμονή τους στο Ίδρυμα να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές δράσεις, ομάδες χορού, ποδοσφαίρου, μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα σε Κρητικούς και μη συγγραφείς και άλλες εκδηλώσεις.

Το φιλόξενο και οργανωμένο περιβάλλον της Κρητικής Εστίας κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (2020-2021) θα είναι εδώ, ώστε να αποτελέσει ένα δεύτερο σπίτι, για όλους εκείνους που επέτυχαν ή ήδη σπουδάζουν σε σχολές στην Αττική, μακριά από την οικογένειά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφών επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Ιδρύματος www.kritikiestia.gr ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Ιδρυμά στο τηλέφωνο 2107213321 ή με email στο info@kritikiestia.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ