ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: : Αναβλήθηκε ο αγώνας Απόλλων – Παναθηναϊκός

Αναβλήθηκε οριστικά το παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Παναθηναϊκό για τη 14η αγωνιστική της Super League, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τετάρτη (15/12, 19:30), λόγω των νέων κρουσμάτων της Covid-19 που εντοπίστηκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», μετά το νέο κύκλο εξετάσεων ανίχνευσης κορονοϊού που έκαναν οι «κυανόλευκοι» το απόγευμα της Δευτέρας (13/12). Αντίστοιχα, όπως ανακοινώθηκε αναβλήθηκε κι ο προγραμματισμένς για την Κυριακή (19/12) αγώνας του Απόλλωνα στο Βόλο για τη 15η αγωνιστική της Super League.

Οι εξετάσεις των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού τιμ κι όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα, έβγαλαν άλλα δύο κρούσματα (ένας παίκτης κι ένα μέλος του τεχνικού τιμ), που ήρθαν να προστεθούν στα 9 που «έδειξαν» τα τεστ της περασμένης Παρασκευής (10/12), όταν διαγνώστηκαν θετικοί 8 ποδοσφαιριστές κι ένα μέλος του τεχνικού τιμ. Επιπλέον, οι άνθρωποι του Απόλλωνα είναι ανήσυχοι πως η διασπορά του ιού εντός της ομάδας τους είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς στις εξετάσεις της Δευτέρας (13/12) άλλοι δύο παίκτες ήταν στο… όριο.

Για το λόγο αυτό, όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Απόλλωνα (βάσει του πρωτοκόλλου) μπήκε πλέον σε καραντίνα μίας εβδομάδας και η Super League, σε άμεση συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. αποφάσισε να αναβάλλει εκτός από τον αγώνα των «κυανόλευκων» με τον Παναθηναϊκό και το παιχνίδι τους την Κυριακή (19/12) με το Βόλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:
«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής ημέρας, καθώς και ο αγώνας ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλονται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων και ύστερα από διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., αποφασίστηκε η αναβολή των εν λόγω αγώνων, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ