ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτική θητεία: Το σχέδιο για την διάρκεια της θητείας στον Στρατό Ξηράς

Ο πρώτος γύρος της ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας της διαρκούς επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής έλαβε χώρα σήμερα το πρωί.

Όσον αφορά την στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι εισηγήσεις συμφώνησαν στην αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς, δηλαδή στους 12 συνολικά μήνες.

Ωστόσο, οι 12 μήνες θητείας θα ισχύουν μόνο για όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν σε μεγάλα αστικά κέντρα. Αντίθετα, όσοι επιλέξουν την παραμεθόριο θα πραγματοποιήσουν 9μηνη θητεία. Αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο για τις αλλαγές στη θητεία.

Τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, εξετάζεται και υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18, όταν τελειώνουν το Λύκειο, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό έχει διάφορα προβλήματα, όπως το τι θα γίνει με γιατρούς, πληροφορικάριους, τεχνίτες που είναι απαραίτητοι σε κάθε στρατιωτική Μονάδα.

Τέλος, συζητήθηκε η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στο τι εξοπλιστικά χρειάζονται τα επόμενα 15 χρόνια.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ