ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον Σεπτέμβριο ποντάρουν οι ξενοδόχοι της Κρήτης

Τις ελπίδες τους τον Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο εναποθέτουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού για την τόνωση της κίνησης με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Οι αφίξεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τον Ιούλιο δεν ξεπέρασαν το 1/3 των αφίξεων του περυσινού Ιουλίου, ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία τον μήνα που διανύουμε εκτιμάται ότι θα καταγράψουν μικρή αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

“Το μόνο που ελπίζουμε από τον Αύγουστο είναι η κίνηση να είναι κάπως καλύτερη από τον Ιούλιο” μας είπε ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Ωστόσο, τόνισε ότι αν δεν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων ο Σεπτέμβριος θα είναι ο καλύτερος μήνας της χρονιάς. “Θα ανοίξουν περισσότερες αγορές και θεωρούμε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η κίνηση θα πάει πολύ καλά”.

Ο επικεφαλής της TUI στην Ελλάδα Γιώργος Δήμας σχολιάζοντας τις προοπτικές για τον Αύγουστο είπε: “Μπορεί να έχουμε μεγάλη αύξηση, μπορεί μικρή, μπορεί και καθόλου. Η εικόνα θα διαμορφωθεί ανάλογα με την πορεία της πανδημίας”.

Οι αφίξεις του Ιουλίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το αεροδρόμιο Ηρακλείου οι αφίξεις εξωτερικού τον Ιούλιο έφθασαν τους 213.000 επιβάτες, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ταξίδεψαν 645.000 άτομα.

Ο κ. Δήμας σημείωσε ότι κάποια ξενοδοχεία έχουν καλές πληρότητες κάποια άλλα πολύ χαμηλές. Ωστόσο η Κρήτη όπως και όλη η Ελλάδα παραμένουν ασφαλής προορισμός με λίγα κρούσματα, τα οποία είναι αναμενόμενα.

“Αυτό σίγουρα είναι ιδιαίτερα θετικό” σχολίασε ο κ. Δήμας.

“Αυτόν τον μήνα δουλεύουμε με Γερμανούς, Γάλλους και λίγους Πολωνούς. Από τα μέσα Αυγούστου περιμένουμε να ανοίξουν οι αγορές του Ισραήλ και της Αγγλίας και αν η πανδημία δεν “ξεφύγει” έχουμε ελπίδες για μικρή ανάκαμψη”. Αυτό μας είπε ο κ. Ζαχαρίας Χνάρης, η εταιρεία του οποίου έχει την ευθύνη του μάνατζμεντ δεκάδων ξενοδοχείων στην Κρήτη και όχι μόνο.

“Όλα τα σενάρια για τον Αύγουστο είναι πιθανά” μας είπε ο κ. Χνάρης υπογραμμίζοντας ότι “κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πούμε ότι είμαστε μια ασφαλής χώρα και η καλή εικόνα πρέπει να διατηρηθεί χωρίς κινδυνολογίες αλλά με αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους μας”.

ΠΗΓΗ: patris.gr