ΑΓΡΟΤΙΚΑ Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων αντιπρόσωποι αγροτών της Κισάμου για την έλλειψη εργατών γης

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή πραγματοποίησαν σήμερα,  Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, αντιπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών θερμοκηπιακών προϊόντων με θέμα την έλλειψη εργατών γης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Θεόδωρος Ραϊσάκης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαφονησίου – Χρυσοσκαλλίτισσας, ο κ. Παντελής Τσατσαρωνάκης, αγρότης θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ο κ. Εμμανουήλ Λουπασάκης, Διαχειριστής Ομάδας Παραγωγών AGRYFAL Φαλασάρνων, ο κ. Θεόδωρος Λουπασάκης, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Κομπογεννητάκης Α.Ε. Φαλάσαρνα, ο κ. Μανώλης Ανουσάκης, Πρόεδρος Συνεταιρισμού Πλατάνου, καθώς και η Δ/ντρια Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Χανίων,κ. Μάνια Μυλωνάκη.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για πληρέστερη ενημέρωση της πορείας κάλυψης των εγκεκριμένων θέσεων και για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων τροποποιήσεων των θέσεων αυτώνπροκειμένου να καλυφθούν εποχιακά οι αυξημένες απαιτήσεις ανά είδος καλλιέργειας.

Συζητήθηκε η ανάγκη για τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου τόσο για τους παράτυπα διαμένοντες όσο και για τους μετακλητούς εργάτες γης, ούτως ώστε να καταστεί ευκολότερη η προσέλευση των μετακλητών αλλά και η παραμονή των παράτυπα διαμενόντων εργατών γης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του αγροτικού κόσμου της Π.Ε. Χανίων.

Για τα ζητήματα αυτά θα συνταχθεί έγγραφο προς τα αρμόδια υπουργεία και τους Βουλευτές της Κρήτης από την Περιφέρεια, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά όλη την Κρήτη όπως και πολλές άλλες περιοχές της Χώρας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ