ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στο «επίκεντρο» ο ιός Δυτικού Νείλου – «Μέσα Αυγούστου η κορύφωση»

Στο «επίκεντρο» είναι τα τελευταία 24ωρα ο ιός του Δυτικού Νείλου, με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Δημήτρη Παρασκευή, να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κορύφωση αναμένεται στα μέσα Αυγούστου».

«Είναι αναμενόμενο αυτή την περίοδο να υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία. Από την εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια αναμένουμε την κορύφωση να συμβαίνει περίπου στα μέσα Αυγούστου» ανέφερε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Ακόμα ανέφερε ότι τα πιο ευπαθή άτομα είναι τα ανοσοκατασταλμένα, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα με χρόνια νοσήματα.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά έχει σημασία να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, όπως να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, να χρησιμοποιούμε κατάλληλες σίτες προστασίας.

Αν έχουμε κήπους, να προσέχουμε ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα ύδατα και να χρησιμοποιούμε, σε τυχόν αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις, ειδικές σίτες έτσι ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφορία των κουνουπιών, των διαβιβαστών που μπορεί να προκαλέσουν διασπορά του νοσήματος.

Γενικά για τον γενικό πληθυσμό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευής.

Σχετικά με τα συμπτώματα, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι σε ένα μικρό ποσοστό περίπου 20%, θα εμφανιστούν ήπια συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, διάρροιες.

«Δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν όλα τα συμπτώματα αλλά κάποια από αυτά. Αν τυχόν εμφανιστούν κάποια συμπτώματα, μπορούμε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια, συμβουλή από τον οικογενειακό γιατρό», κατέληξε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ