ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Κρήτη το πιο ακριβό παραθαλάσσιο Airbnb της Ευρώπης!

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου βρίσκεται, σύμφωνα με νέα έρευνα του FloridaPanhandle, η ακριβότερη επιλογή στην Ευρώπη για ενοικίαση παραθαλάσσιας κατοικίας μέσω της πλατφόρμας Airbnb.
Η εν λόγω έρευνα έχει εντοπίσει τις 10 πιο ακριβές παραθαλάσσιες κατοικίες στον κόσμο που προσφέρονται για ενοικίαση και η Ελλάδα φαίνεται πως ξεχωρίζει και σε αυτήν την περίπτωση.

Η ακριβότερη παραθαλάσσια ενοικίαση στην Ευρώπη είναι το Mansion Villa στο Daios Cove, μια πολυτελής κατοικία τριών υπνοδωματίων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Στο συγκεκριμένο κατάλυμα, οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν είτε στην εσωτερική είτε στην εξωτερική πισίνα υπερχείλισης, με θέα στον κόλπο Μιραμπέλου, και η διανυκτέρευση κοστίζει 15.671 ευρώ.

40954596689

Tα ενοίκια αντίστοιχων καταλυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Tα δύο ακριβότερα καταλύματα σε όλον τον κόσμο βρίσκονται το ένα στο ιδιωτικό νησί Middle Cay, στις Μπαχάμες, και το δεύτερο στο αρχοντικό Casa del Oso, στην ιδιωτική χερσόνησο Punta Mita, στο Ναγιαρίτ του Μεξικού. Το κόστος διαμονής και για τις δύο επιλογές ανέρχεται στα 16.570 ευρώ.

Η μέση τιμή ενοικίασης μιας κατοικίας για διακοπές, σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέρχεται στα 126,13 ευρώ, αλλά σαφώς οι χώροι που συνδυάζουν και την εντυπωσιακή θέα είναι… αρκετά πιο ακριβοί.

094585459960
Μια βραδιά στο αντίστοιχο παραθαλάσσιο κατάλυμα στις ΗΠΑ, δηλαδή στο ακριβότερο, κοστίζει 16.570 ευρώ δολάρια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το πιο ακριβό θέρετρο, που βρίσκεται κοντά στην παραλία, κοστίζει 5.020 ευρώ τη βραδιά και βρίσκεται στο Έσεξ, συγκεκριμένα στο νησί Osea, και φέρει το όνομα Captain’s House.

094503405059

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν μόνο τα ακίνητα που βρίσκονται πολύ κοντά σε παραλία (συμπεριλαμβανομένων των παραποτάμιων ή παραλίμνιων καταλυμάτων για τις χώρες που δεν έχουν θάλασσα) και ότι έχουν αφαιρεθεί οι ακριβότερες κατοικίες που έχουν μεγαλύτερη απόσταση από το ζητούμενο των διακοπών για πολλούς, δηλαδή το νερό.

Πηγή: iefimerida.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ