ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη ο Σκρέκας για τους δασικούς χάρτες εν μέσω των αντιδράσεων των αγροτών

Στην Κρήτη θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να παρουσιάσει στους τοπικούς φορείς και στην κοινωνία κατ΄ επέκταση, το σχέδιο της κυβέρνησης για τους δασικούς χάρτες.

Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και στην Κρήτη, αλλά και οι σφοδρές αντιδράσεις των αγροτών που μετατράπηκαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθώσεις.

Αυτό άλλωστε ήταν και το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπουργών. Ο κ. Σκρέκας αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τους θεσμικούς φορείς του νησιού και τους εκπροσώπους των παραγωγών, ενώ στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη, είχε δεσμευτεί για άρση των προβλημάτων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ