ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη η 19χρονη Ζάρα που κάνει τον γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροπλάνο

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έφτασε το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου η 19χρονη Ζάρα, η οποία φιλοδοξεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ και να κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε o Πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μακράκης, «το αεροπλάνο είχε πάνω τέσσερις κάμερες και σίγουρα τα πλάνα θα χρησιμοποιούν για κάποιο ντοκιμαντέρ. Η ίδια με την πρωτοβουλία θέλει να παρακινήσει τους νέους να ασχοληθούν με την αεροπορία», δήλωσε χαρακτηριστικά».

Σε ερώτηση για το αν η 19χρονη Ζάρα έχει νιώσει φόβο στα ταξίδια της, ο Νίκος Μακράκης επεσήμανε πως «υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκε, που σκέπτονταν μην σταματήσει η μηχανή. Κινδύνεψε σε αρκετές περιοχές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ενώ τα μεγάλα ταξίδια της είχαν δυσκολίες, ξεπερνούσαν ακόμη και τις 7 ώρες».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η 19χρονη Ζάρα θέλει να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός και στην συνέχεια να γίνει… αστροναύτης.

Για το εγχείρημα της 19χρονης Ζάρα είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV o Πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μακράκης, χαρακτηρίζοντας το ως «μεγάλο γεγονός» ενώ βρέθηκε σε επαφή με αυτοδιοικητικούς προκειμένου να υπάρξει κρητική υποδοχή, πριν η 19χρονη βρεθεί στην περιοχή Αγίας Γαλήνης, όπου κατά τη μυθολογία ξεκίνησε η πρώτη πτήση του Δαίδαλου και του Ίκαρου.

Με πιλότους γονείς, η 19χρονη Ζάρα έλαβε την άδεια χειριστή σε ηλικία 15 ετών.  Το ταξίδι της ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου από το Βέλγιο και μέχρι στιγμής έχει πετάξει σε Αγγλία, Ισλανδία, Γροιλανδία, Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Μπαχάμες, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό και όχι μόνο.

Μετά την πόλη του Ηρακλείου, η 19χρονη θα συνεχίσει το ταξίδι της σε Σόφια, Τσεχία, Γερμανία και με τελευταίο σταθμό το Βέλγιο, οπότε θα έχει κατακτήσει το όνειρο της, ως η νεότερη πιλότος η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου, μόνη της, με υπεραλαφρό αεροσκάφος του οποίου το βάρος υπολογίζεται περίπου στα 300 με 400 κιλά.

Συνεπώς θα έχει καταρρίψει τρία παγκόσμια ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μακράκη, η Ζάρα βρίσκεται κάθε μέρα σε διαφορετικό προορισμό ενώ η πτήση αγγίζει τις 7 ώρες, σε καθημερινή βάση.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ