Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, για τα μεγάλα θέματα υποδομών της Π.Ε. Χανίων, είχε σήμερα η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οπως επισημαίνει η κα Μπακογιάννη: «Συζητήσαμε για τη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ δυτικά των Χανίων έως την Κίσαμο και το νέο δρόμο σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Αεροδρόμιο Χανίων, όπου διαπιστώσαμε τη σημαντική πρόοδο των μελετών αυτών των έργων.

Έθεσα το ζήτημα της παράκαμψης Κισάμου, ως έργο ύψιστης σημασίας, το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί ταυτόχρονα με το νέο ΒΟΑΚ, διαφορετικά οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία της πόλης της Κισάμου θα είναι μεγάλες και δυσεπίλυτες. Ο υφυπουργός υποδομών δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να απαντήσει σύντομα.

Επίσης μας ενημέρωσε ότι αναμένεται η έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ του έργου του Φράγματος Ταυρωνίτη και συνοδών έργων με προϋπολογισμό 365 εκατ. ευρώ».

Οπως τονίζει η κα Μπακογιάννη, «επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι άνοιξαν οι προσφορές του διαγωνισμού για το έργο οδικής ασφάλειας Γεωργιούπολη – Πετρές, και προχωρούν και οι αποκαταστάσεις του ΒΟΑΚ.

Τέλος για την κατασκευή της νέας γέφυρας Κερίτη, μετά τις τελευταίες εγκρίσεις ξεκινάει η διαδικασία ανάθεσης με προϋπολογισμό 7,5 εκατ. ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ενδελεχή ενημέρωση και κυρίως για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν τα έργα υποδομής του νομού Χανίων», καταλήγει η κα Μπακογιάννη.