Δήμος Κισάμου Εκδρομές - Ταξίδια

Σπήλαιο Αγίας Σοφίας: «Ξενάγηση» στο θαύμα της Κισαμίτικης φύσης | ΒΙΝΤΕΟ

Ανάμεσα στα αμέτρητα σπήλαια που υπάρχουν από άκρη σε άκρη στην Κρήτη, το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας νοτιοδυτικά των Χανίων ξεχωρίζει για την γεωλογική ιδιαιτερότητά του και την μεγάλη αρχαιολογική σημασία του. Κάθε εποχή του χρόνου το επισκέπτονται πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες οι οποίοι εντυπωσιάζονται τόσο από την τεράστια είσοδό του, όσο και από τους δεκάδες σταλαγμίτες και σταλακτίτες στο εσωτερικό.

Πέρα από τις εντυπωσιακές εικόνες που αντικρίζει όποιος επισκέπτεται το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αρχαιολογική σημασία του καθώς έχουν εντοπιστεί όστρακα της νεολιθικής, κλασικής και ρωμαϊκής περιόδου. Ακόμη, έχουν βρεθεί κατά περιόδους πήλινα ειδώλια που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ., καθώς και κεραμικά νεολιθικών, πρωτομινωϊκών, υστερομινωϊκών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.

Στο Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, οι επισκέπτες μπορούν να «συναντήσουν» επίσης και ένα σπάνιο είδος αράχνης που βρίσκεται μονάχα σε αυτό το σπήλαιο! Η αράχνη Pholcus creticus που έχουν μελετήσει αρκετά οι βιολόγοι θα περάσει βέβαια σε «δεύτερη μοίρα» καθώς τις εντυπώσεις κλέβουν οι σταλαγμίτες που παρουσιάζουν μια αστείρευτη ποικιλία σχημάτων.

Οι παραγωγοί του τουριστικού youtube καναλιού TV Journeys επέλεξαν να εξερευνήσουν το Σπήλαιο Αγίας Σοφίας στο δρόμο για το Λαφονήσι, ετοιμάζοντας ένα βίντεο «ξενάγηση»…

Δείτε το και απολαύστε μια βόλτα σε αυτό το άκρως ιδιαίτερο μέρος της Κρήτης:ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ