ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Σιάτιστα και φέτος ο Σύλλογος Κισαμιτών Αττικής

Το παρών στον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Σιάτιστας (4 Νοεμβρίου), έδωσε φέτος ο Σύλλογος Κισαμιτών Αττικής, μετά από… διάλλειμα ενός έτους λόγω covid 19.
Εδώ και πολλά χρόνια ο Σύλλογος βρίσκεται τη μέρα αυτή στην ιστορική πόλη της Μακεδονίας για να αποτίσει φόρος τιμής στους Κρητικούς εθελοντές που συνέβαλλαν τα μέγιστα στη Μάχη της Σιάτιστας που σήμανε την οριστική απελευθέρωση της πόλης.

Μεταξύ αυτών και Κισαμίτες, υπό τη αρχηγία του άξιου τέκνου της επαρχίας μας Μιχαήλ Αναστασάκη με 105 αγωνιστές (απώλειες 11 νεκροί και 5 τραυματίες μεταξύ αυτών και ο ίδιος).

Να σημειωθεί ότι πριν από 20 περίπου χρόνια, τοποθετήθηκε προτομή του ήρωα Αναστασάκη στην Μακεδονική πόλη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κισαμιτών Αττικής και απόφαση του Δήμου Σιάτιστας.

Ο εορτασμός της επετείου έγινε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με τον Σύλλογο Κισαμιτών Αττικής να δίνει δυναμικό παρών με πολυμελή παρουσία. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο η σημαία των Κισαμιτών βρίσκεται, τιμής ένεκεν, στην κορυφή της παρέλασης.

Η υποδοχή και η φιλοξενία που επεφύλαξαν οι Σιατιστινοί στους Κισαμίτες εκδρομείς, που βρέθηκαν στη Σιάτιστα το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου, ήταν και φέτος ιδιαίτερα θερμή.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ