Νομός Χανίων ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα Χανιά το ετήσιο συνέδριο της ECTAA με πρόταση του Δ. Φραγκάκη

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και Tour Operators (ECTAA), τον Νοέμβριο 2022. Η πρόταση εγκρίθηκε χθες και από το ΔΣ του ΕΟΤ.

Το συνέδριο του μεγάλου ευρωπαϊκού οργανισμού που εκπροσωπεί τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους tour operators της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και της ECTAA, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο να προβάλλουν τη μοναδικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και να εδραιώσουν της χώρα μας ως top of mind τουριστικό προορισμό.

Με την πρωτοβουλία αυτή τα Χανιά θα βρεθούν στο επίκεντρο ενός πολύ σημαντικού γεγονότο, καθώς πάνω από 60 εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών πρακτορείων από διάφορες χώρες θα συναντηθούν στην πόλη και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη. Στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει αναλυτική συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα και τις προκλήσεις του τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ECTAA (European Travel Agents and Tour Operators Associations) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός που εκπροσωπεί τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους tour operators της Ευρώπης. Η έδρα του βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αριθμεί 35 μέλη Εθνικών Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων και Tour Operators, μεταξύ των οποίων και ο ελληνικός HATTA. Ο ECTAA εκπροσωπεί τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στους διεθνείς οργανισμούς και συμμετέχει στις επίσημες συνομιλίες και  διαβουλεύσεις. Αποστολή του είναι να προωθήσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο σύνολό της μέσα από τη συνεργασία με τα μέλη της, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ