ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάρια για την εμφάνιση του τίτλου «Εκλογές 2021» στην πλατφόρμα «Μάθε που Ψηφίζεις»

Διευκρινίσεις για την εμφάνιση του τίτλου «Εκλογές 2021» στην πλατφόρμα «Μάθε που Ψηφίζεις» παρείχε το Yπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με σενάρια για πρόωρες εκλογές και προετοιμασία της πλατφόρμας «Μάθε που Ψηφίζεις» εξαιτίας της εμφάνισης του τίτλου «Εκλογές 2021» το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για τεχνικό σφάλμα στη διάρκεια δημιουργίας αντίγραφου ασφαλείας και χαρακτήρισε οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία «παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει: «Αναφορικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σχετικά με την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις» στην οποία εμφανίστηκε για λίγη ώρα ο τίτλος «Εκλογές 2021» επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών.

Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε.

Η πλατφόρμα συνεχίζει να «τρέχει» κανονικά και έχει επανέλθει στην πρότερη μορφή της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της έχει χαρακτήρα αρχείου.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου».
#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ