ΚΡΗΤΗ

Σε ποιό σχολείο της Κρήτης αύριο θα πάει μόνο η Διευθύντρια

Αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός προσλήψεων για την πρώτη φάση θα αρκέσει για να καλύψει μέρος μόνο των κενών στα σχολεία. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Ωστόσο ο εκπαιδευτικός κόσμος για μια ακόμη φορά εκφράζει τις ανησυχίες του για το μέλλον της σχολικής χρονιάς καθώς και πάλι ξεκινά με χιλιάδες κενά πανελλαδικά με τον κίνδυνο πολλά από αυτά να μην είναι έτοιμα να λειτουργήσουν. Αρκετά είναι αυτά τα σχολεία που μετά και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εξακολουθούν να μην έχουν καθηγητές και στη θέση τους βρίσκονται μόνο οι διευθυντές.

Στο Ηράκλειο οι εκπαιδευτικοί εξέθεσαν σε Σ.Τ τα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ζητώντας μόνιμους διορισμούς , καλύτερες μισθολογικές συνθήκες και βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως τονίστηκε για άλλη μια χρονιά η κατάσταση ξεκινάει πάρα πολύ δύσκολα για τους αναπληρωτές συμβασιούχους της εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού Ηρακλείου οι προσλήψεις που έγιναν είναι περίπου 1.000 ωστόσο έχουμε ακόμη 300 κενά ακάλυπτα σε όλες τις ειδικότητες που αφορά και την ειδική και την γενική αγωγή.

Ενδεικτική περίπτωση το Γυμνάσιο Τεφελίου, όπου αύριο, αναμένεται να βρίσκεται εκεί, μόνο η Διευθύντρια!

Εξάλλου παρατηρείται και το φαινόμενο εκπαιδευτικοί να έρχονται από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας την τελευταία στιγμή για να διδάξουν, φέρνοντας μαζί την οικογένειά τους, χωρίς να μπορούν να βρουν στέγη καθώς τα σπίτια στο Ηράκλειο για τους εκπαιδευτικούς είναι λίγα και δυσεύρετα Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ζαχαρία Ρηγάκη πρόκειται για ένα κρατικό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα για να σταματήσει η εκπαίδευση να είναι ταξική υπόθεση και να υπάρχουν σχολεία δύο και τριών ταχυτήτων.

Μιλώντας το πρωί στο Ρ/ Κ ο περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης ανέφερε ότι μόνο οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί θα λύσουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης και συμπλήρωσε πως τα υπηρεσιακά συμβούλια προχωρούν στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, προκειμένου να μην υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ