Γεύση - Ψυχαγωγία

Σασμός – Spoiler: Η ζωή της Βασιλικής διαλύεται

Ο “Σασμός” βαδίζει προς την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου και οι εξελίξεις που πρόκειται να δούμε μέχρι τότε θα είναι καταιγιστικές.

Σύμφωνα με όσα γράφει στο περιοδικό MYtv η Μάρα Σαρρή, μέσα σε μια στιγμή η ζωή της Βασιλικής διαλύθηκε. Η ομολογία του Μαθιού πως σκότωσε τον Στεφανή την έχει συγκλονίσει και όσο και να θέλει δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τα λόγια του. Η γυναίκα, λοιπόν, αφού του ανακοινώνει τον χωρισμό τους, τον προειδοποιεί να σκεφτεί καλά τι συνέπειες θα υπάρξουν αν παραδοθεί στην Αστυνομία και ομολογήσει το έγκλημα που έχει διαπράξει.

Συγχρόνως, όπως θα παρακολουθήσουμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς “Σασμός“, η φήμη ότι κάτι κακό συμβαίνει στο σπίτι των Σταματάκηδων εξαπλώνεται γρήγορα στο χωριό και όλοι θέλουν να μάθουν για ποιο λόγο ο Μαθιός και η Βασιλική συμπεριφέρονται περίεργα. Κι ενώ εκείνος δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη, η Βασιλική εξακολουθεί να είναι καταρρακωμένη. Τα µάτια της είναι συνεχώς βουρκωμένα, ενώ από το μυαλό της περνούν µόνο σκοτεινές σκέψεις και αισθάνεται ότι τίποτα πια δεν μπορεί να την κρατήσει στη ζωή.

Η απελπισία την έχει κυριεύσει µε αποτέλεσμα να αδυνατεί να σκεφτεί καθαρά και μέρα µε την ημέρα η ψυχολογική της κατάσταση χειροτερεύει. Κάποια στιγμή, το βλέμμα της πέφτει τυχαία σε ένα κουτί µε χάπια και αισθάνεται ότι µόνο αν τα καταναλώσει όλα θα ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο ζει και θα βρει τη λύτρωση που τόσο έχει ανάγκη. Η Βασιλική, πάνω στην παράνοιά της, σκέφτεται σοβαρά να αυτοκτονήσει, καθώς νιώθει ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ αυτό που έχει συμβεί!

Κι ενώ είναι έτοιμη να δώσει τέλος στη ζωή της, φέρνει στον νου της τον Νικηφόρο, που δεν σταματά να αγωνιά για εκείνη. Τότε ξεσπάει σε λυγμούς και αποφασίζει να µην τον πληγώσει µε αυτόν τον τρόπο. Έτσι, όταν τον συναντάει, προσπαθεί να κρύψει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και δεν του αποκαλύπτει την αλήθεια. Λίγο μετά, η Βασιλική οδηγείται στον παπα-Μιχάλη, µε την Κατερίνα να του αναφέρει πως ίσως η πρώτη να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Συγχρόνως, ο Μαθιός είναι απελπισμένος και θρηνεί για τη Βασιλική, µη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως ο γάμος τους έφτασε στο τέλος του.

Σασμός – Αγωνία για την υγεία της Καλλιόπης

Εν τω μεταξύ, οι προσπάθειες του Αστέρη και της Αργυρώς να τους φέρουν κοντά, για να γεφυρώσουν το χάσμα που τους χωρίζει, όχι µόνο πέφτουν στο κενό, αλλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Αργότερα, η Καλλιόπη συναντάει τη Βασιλική και προσποιείται πως δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί ανάμεσα σε εκείνη και στον γιο της. Όσο και να της ζητάει να της πει τι έχει γίνει, η Βασιλική κρατάει το στόμα της κλειστό.

Παρ’ όλα αυτά, η Καλλιόπη εξακολουθεί να ανησυχεί για την τύχη και το μέλλον του Μαθιού, ενώ μετά τη σοβαρή κρίση που έπαθε µε το στομάχι της, ο οργανισμός της είναι ιδιαίτερα εξασθενημένος. Το γεγονός αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από την οικογένειά της, η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αστέρης, γνωρίζοντας την κατάσταση της μητέρας του και την κλονισμένη υγεία της, έρχεται σε δύσκολη θέση όταν ο Παύλος τού προτείνει να πουν στην Καλλιόπη πως ο μικρός Πετρής είναι ο εγγονός της. Ο Αστέρης αισθάνεται πως κάτι τέτοιο θα είναι η χαριστική βολή για τη μητέρα του, επιδεινώνοντας ραγδαία την υγεία της…ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ