ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΗΤΗ

“Βλέπει” μεγάλο σεισμό… στην Κρήτη ο Ολλανδός ερευνητής που είχε προβλέψει το καταστροφικό “χτύπημα” στην Τουρκία (βίντεο)

Ο Φρανκ Χούγκερμπετς, ο αμφιλεγόμενος Ολλανδός επιστήμονας ο οποίος είχε «προβλέψει» τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη Νότια Τουρκία και τη Συρία, ξαναχτυπά.

Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον του Ολλανδού τράβηξε το ελληνικό τόξο, η πλέον σεισμογενής περιοχή της χώρας μας, η οποία στο παρελθόν έχει δώσει φονικούς και καταστροφικούς σεισμούς άνω των 7 Ρίχτερ.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ερευνητής αναφέρει ότι παρατηρεί μέτρια σεισμική δραστηριότητα στα άκρα του ελληνικού τόξου και συγκεκριμένα από τα νοτιοδυτικά της Κρήτης, ενώ φθάνει μέχρι και ανοιχτά της Κύπρου. Μάλιστα, κάνει και αναφορά στον μεγάλο σεισμό που είχε γίνει το 365 μ. Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης με μέγεθος 8,6 Ρίχτερ για να εξηγήσει, προφανώς, τα μεγέθη που μπορεί να δώσει το ελληνικό τόξο.

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας ασχολείται με τις κινήσεις των πλανητών και σύμφωνα με αυτές εκφράζει τις εκτιμήσεις του για το εάν πρόκειται να υπάρξει σε κάποιο μέρος του πλανήτη ένα ισχυρό σεισμικό γεγονός.

Από τις 17 Οκτωβρίου στο κανάλι του στο youtube έχει αναρτήσει βίντεο στο οποίο δείχνει τις θέσεις πλανητών και αναφέρει ότι «οι πλανητικές κινήσεις από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου πιθανότατα θα οδηγήσουν σε συσσώρευση ενέργειας με αποτέλεσμα την πιθανότητα πολύ ισχυρού σεισμού».

Στο βίντεο των 8 λεπτών και 36 δευτερολέπτων το οποίο έχει συγκεντρώσει 30 χιλιάδες προβολές αναφέρει αρχικά τον μεγάλο σεισμό των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στο δυτικό Αφγανιστάν, ενώ στη συνέχεια εξηγεί ότι οι περιοχές που πιθανότατα να επηρεαστούν από τις κινήσεις των πλανητών και να εκδηλώσουν ισχυρό σεισμό είναι στην Καραϊβική, αλλά και στη νότια Αμερική.

Επίσης, αναφέρει περιοχές όπως Ρουμανία, Νοτιοανατολική Τουρκία, Ιαπωνία και Σουμάτρα.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ