ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Τσουνάμι” εξωδίκων από funds σε Κρητικούς απαιτώντας να πληρώσουν δάνεια που έχουν… ρυθμιστεί!

“Τσουνάμι” εξωδίκων προκαλούν τρόμο σε δανειολήπτες της Κρήτης όπως καταγγέλει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Εταιρείες διαχείρισης δανείων και απαιτήσεων, χωρίς καμία διάκριση, εάν το δάνειο είναι ενήμερο, εάν είναι κόκκινο, ή εάν έχει ενταχθεί στο νόμο 3869/2010 (ν.Κατσέλη) ζητούν με το “έτσι θέλω” την άμεση καταβολή του κατά αυτές οφειλόμενου ποσού απειλώντας τους εμμέσως, με την αναφορά ενός ειδικού πληρεξουσίου με ένα πλήθος συνεργαζόμενων δικηγόρων.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από επισυναπτόμενο στην εξώδικη πρόσκληση η Εταιρεία διαχείρισης δανείων, dovalue, μοιράζει με “ειδικό πληρεξούσιο” την άχαρη δουλειά, σε 9 δικηγόρους, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που όπως λέει διαθέτει ένα τέτοιο αντίγραφο εξωδίκου, με σκοπό να φοβίσει τους δανειολήπτες.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δεχόμενη τους τρομαγμένους και φοβισμένους δανειολήπτες μέλη της με τα εξώδικα  στα χέρια και διαπιστώνοντας ότι τα περισσότερα είναι αίολα χωρίς νομική βάση, καλεί τους οφειλέτες που παραλαμβάνουν τέτοια δικόγραφα να ενημερώνουν τον δικηγόρο τους και να απαντούν εντός σε προθεσμία 10ημερών με εξώδικη απάντηση καθώς η μη απάντηση είναι σιωπηρή αποδοχή.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ