ΚΡΗΤΗ

“Ο παράδεισος πλέον είναι πιο φωτεινός” – Σπαραγμός για την Κρητικιά, Εύη Ανδρεαδάκη

Όλα μαύρα, δεν θα ξεχαστείς ποτέ»… Συντετριμμένοι είναι οι φίλοι, οι συγγενείς και οι συνάδελφοι της 40χρονης Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη, που υπηρετούσε ως νοσηλεύτρια στην Πολεμική Αεροπορία στην Αθήνα και με πνεύμα αυταπάρνησης και ηρωισμού, βρισκόταν ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αποστολής, που μετέβησαν για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη. Τελικά βρήκε τραγικό τέλος κι ήταν ανάμεσα στους πέντε νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους από το φρικτό τροχαίο δυστύχημα.

Όσοι τη γνώριζαν, μιλούν για μία δυνατή γυναίκα που λάτρευε τη δουλειά της, ενώ αναφέρονται και στη δεμένη σχέση που είχε με τον αδερφό της προτού τον χάσει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, το 2015 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οκτώ χρόνια αργότερα έφυγε κι εκείνη σε τροχαίο δυστύχημα. Το άλλο τραγικό στοιχείο που συνοδεύει την οικογένεια της άτυχης γυναίκας, είναι ότι ο αδερφός της λεγόταν όπως ο αγαπημένος τους θείος, Βασίλης, που είχε πέσει με το αεροσκάφος εν ώρα καθήκοντος.

«Έπεσα μυριάδες φορές και ξανασηκώθηκα, κέρδισα ορισμένες μάχες και έχασα σε περισσότερες, έκλαψα, αλλά και χαμογέλασα… Κυρίως όμως, έμαθα να τιμώ το δώρο της ζωής μέσα από τις ουλές που μου άφησε στο διάβα της, αλλά και να είμαι ευγνώμων για τα ουράνια τόξα που συνεχίζουν να χρωματίζουν τη κάθε μέρα μου...» έλεγε η ίδια αποδεικνύοντας τη δύναμη ψυχής που διέθετε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία της Εύης θα γίνει στην Αθήνα όπου διέμενε.

Τραγική ειρωνεία: Μόλις πριν από εννέα μήνες είχε παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της στο Παρίσι.

Τα μηνύματα φίλων στην σελίδα της είναι σπαρακτικά:

Ευη

ευη

 

Νεκρή και η νοσηλεύτρια Γλυκερία Μεμεκίδου

Χαμογελαστή, πρόσχαρη και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει το συνάνθρωπο. Με αυτά τα λόγια περιγράφουν την Γλυκερία Μεμεκίδου, τη δεύτερη νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του περίεργου τροχαίου στη Λιβυή, πρόσωπα που τη γνωρίζουν.

Γλυκερία Μεμεκίδου

Η νεαρή νοσηλεύτρια εργαζόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και αποτέλεσε μέλος της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ