ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“La Nona”: Δύο παραστάσεις στα Χανιά το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου

Την μαύρη κωμωδία “La Nona” που παρουσίασε με πολύ μεγάλη επιτυχία το θεατρικό σχήμα “Πρόβα 4ωρου” στο Καστέλλι, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το κοινό των Χανίων το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, με ώρα έναρξης 8 μ.μ.  το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου. 

Υπόθεση: Μια οικογένεια με Ιταλικές ρίζες οδηγείται σταδιακά στη φτώχεια και την απελπισία από την ακόρεστη όρεξη της αιωνόβιας γιαγιάς. Κάθε τους προσπάθεια να την χορτάσουν ή να την ξεφορτωθούν αποδεικνύεται μάταιη, καθώς οι ήρωες του έργου δεν μπορούν να σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι που τους επιβάλει το σύστημα στα γρανάζια του οποίου είναι μπλεγμένοι.

Ο συγγραφέας Roberto Cossa, έγραψε την αλληγορική, μαύρη και πικρή κωμωδία La Nona κατά την διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή. Η φιγούρα της τερατώδους γιαγιάς όμως, μπορεί να συμβολίζει πέρα από κάθε απάνθρωπο πολιτικό ή οικονομικό σύστημα, εκείνον τον τοξικό συγγενή, «σύντροφο» ή «φίλο» που μας καταστρέφει τη ζωή, μεταμφιεσμένος σαν ανήμπορο θύμα που μας εκβιάζει συναισθηματικά ώστε να του δώσουμε όλο και περισσότερα.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση της βιβλιοθήκης του Συλλόγου.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ίριδα Βεστάκη, Μαρία Κακαβελάκη, Χάρης Κοκολάκης, Κωστής Κυριτσάκης, Σπύρος Παππάς, Μανώλης Πλουμίδης, Πόπη Χοχλάκη

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Ινώ Γεωργακάκη
Σκηνικά: Θοδωρής Παρασκάκης
Φωτισμοί: Νίκος Μιχελιδάκης
Μακιγιάζ: Μαρία Μουντάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ