ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτότυπη έκδοση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου προέβη στην έκδοση ενός ιδιαίτερου, πρωτότυπου και ξεχωριστού βιβλίου που αφορά το πρόσωπο του αοιδίμου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου.

Η πρωτοτυπία της εν λόγω έκδοσης έγκειται στο γεγονός ότι στις 400 σελίδες του ο περικαλλής αυτός Τόμος περιλαμβάνει ανέκδοτες απομαγνητοφωνημένες ομιλίες ως και αδημοσίευτους μνημειώδης λόγους του μεγάλου Ιεράρχου κυρού Ειρηναίου, με αναφορά σε εκκλησιαστικά γεγονότα ως και σε πλήθος κοινωνικών, κ.α. θεμάτων που με την σοφία της σκέψης του ανέπτυσσε, διαπραγματευόταν και ανέλυε ο σοφός Ιεράρχης.

Το πρωτότυπο αυτό έργο αποτελεί καρπό μόχθου και κόπου ενός και πλέον έτους του Γραμματέως της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου και Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κ. Αντωνίου Βακάκη, ο οποίος επωμίστηκε τόσο τον κόπο της απομαγνητοφώνησης των ομιλιών, διαθέτοντας το προσωπικό του αρχείο, ως επίσης  και σύνολη την επιμέλεια του Τόμου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βακάκης: “Με τη χάρη του Θεού, ολοκληρώθηκε ένα ακόμα εγχείρημά μου, το οποίο αποτελεί όνειρο πολλών ετών: Η έκδοση ενός βιβλίου με ανέκδοτες – απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του αειμνήστου Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη. Παραδίδω την έκδοση αυτή, «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης- Ρήματα Ζωής», στο αναγνωστικό κοινό με τη βεβαιότητα, ότι ο φωτισμένος, γαλήνιος και πάντα επίκαιρος λόγος του αείμνηστου Μητροπολίτου θα βρει ευρεία απήχηση και χώρο στις καρδιές και τη ζωή μας, για να καρποφορήσει, να καθοδηγήσει και να γαληνέψει τη διψασμένη ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου, έτσι όπως ακριβώς ήταν η επιθυμία και η αγωνία του κηρυκτικού του λόγου. Η ευχή και η ευλογία του ας μας συνοδεύουν”.

Η καλαίσθητη αυτή Έκδοση διατίθεται από το βιβλιοπωλείο της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου, τηλ. 28220 22128 (εσωτερικό 5).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ