Γεύση - Ψυχαγωγία

Προσοχή: Ποτέ μην βάζετε αυτά τα 7 προϊόντα στην κατάψυξη

Αγαπάμε τους καταψύκτες επειδή αποθηκεύουν το φαγητό μας για μέρες, εβδομάδες και μερικές φορές και για μήνες. Ορισμένες γευστικές απολαύσεις, όπως το παγωτό, είναι φυσικά φτιαγμένες για καταψύκτες, όμως άλλα τρόφιμα και ποτά δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στον καταψύκτη σας.
Μερικά προϊόντα δεν παρασκευάζονται για διατήρηση στην κατάψυξη, έχετε την περιέργεια να μάθετε ποια είναι αυτά τα προϊόντα; Πιστέψτε με, δεν ήξερα ότι ο αριθμός 5 δεν επιτρέπεται να μπαίνει στην κατάψυξη! Θα τα δείτε στις επόμενες σελίδες.

1. Σαμπάνια

Έχετε νιώσει ποτέ ότι πίνετε παγωμένη σαμπάνια; Και θα θέλατε ωστόσο να την βάλετε στην κατάψυξη; Μην το κάνετε! Ο άνθρακας στο υγρό μπορεί να προκαλέσει έκρηξη της φιάλης στον καταψύκτη.

Η σωστή εναλλακτική λύση είναι η διατήρηση της δροσερής σαμπάνιας σε έναν λεγόμενο κάδο πάγου με ένα υγιεινό μίγμα πάγου και νερού.

2. Αυγά

Η αποθήκευση των αυγών στον καταψύκτη είναι ένα μεγάλο όχι-όχι. Όταν τα αυγά είναι κατεψυγμένα, η περιεκτικότητά τους σε νερό επεκτείνεται και με αυτή την επέκταση δημιουργούνται επιβλαβή βακτήρια και το κέλυφος να σπάει.

3. Τηγανητά τρόφιμα 

Τα τηγανητά τρόφιμα, όπως οι πατάτες τηγανητές και το τραγανό κοτόπουλο, γίνονται ένα σύνολο μάζας μετά την κατάψυξη.

Φυσικά, οι πατάτες επιτρέπονται στον καταψύκτη όταν βρίσκονται ακόμα στην σακούλα και μόλις βγαίνουν από το σούπερ μάρκετ.

4. Μπύρα

Η μπύρα είναι ακόμα ένα αλκοολούχο ποτό που πρέπει να παραμένει εκτός καταψύκτη. Σε ένα κουτάκι αλουμινίου, η κατεψυγμένη μπύρα μπορεί να αλλάξει το σχήμα του και να το κάνει σχεδόν αδύνατο να πιεί κανείς από αυτό, ενώ η μπύρα σε μπουκάλι μπορεί να το σπάσει στην κατάψυξη.

5. Γιαούρτι

Όχι, αυτό δεν είναι το ίδιο με το κατεψυγμένο γιαούρτι. Η κατάψυξη του φρέσκου γιαουρτιού θα αλλάξει τη συνοχή του σε κάτι σαν τυρί cottage. Μπορεί επίσης να αρχίσει να διασκορπίζεται σε κομματάκια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόψυξης.

6. Αβοκάντο 

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να καταψύχουν το αβοκάντο κάνουν λάθος. Σίγουρα τεχνικά είναι δυνατόν, αλλά η γεύση, το χρώμα και η υφή είναι σημαντικά χειρότερη! Το αβοκάντο γίνεται εντελώς καφέ και η γεύση αλλάζει σε ένα πικρό τρόφιμο.

6. Αποψυγμένο κρέας 

Η απόψυξη του κατεψυγμένου κρέατος είναι απαραίτητη για την παρασκευή ενός νόστιμου γεύματος. Αλλά εάν το κρέας ή τα θαλασσινά έχουν ήδη ξεπαγώσει, μην το βάλετε πάλι στην κατάψυξη. Αυτό ακριβώς είναι σαν να θέλετε να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.

7. Τυρί

Όταν το τυρί καταψύχεται, αλλάζει η υφή του και θρυμματίζεται.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ