Δήμος Κισάμου Δήμος Πλατανιά

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής από το Κέντρο Υγείας Κισάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στην ορεινή ενδοχώρα

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το Κέντρο Υγείας Κισάμου υλοποιεί Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στην ορεινή ενδοχώρα του νομού Χανίων.

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία του δικτύου της Vodafone στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Προληπτικής ιατρικής, σε συνδυασμό με ιατρικά μηχανήματα νέας γενιάς.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής  πρόληψη του πληθυσμού με έμφαση στα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα. Αφορά ενήλικες, κυρίως κατοίκους δυσπρόσιτων περιοχών της ορεινής ενδοχώρας της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Κισάμου, καθώς και ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία οι οποίοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε δομές υγείας και σε υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής.

Οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις που θα διενεργούνται κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. Κισάμου στις ορεινές κονότητες θα αφορούν τον καρδιολογικό, πνευμονολογικό και αιματολογικό έλεγχο, καθώς και λήψη ζωτικών σημείων.

Πιο συγκεκριμένα οι λήπτες θα υποβάλλονται στις ακόλουθες εξετάσεις:

*Ηλεκτροκαρδιογράφημα.

*Σπιρομέτρηση.

*Έλεγχος γλυκόζης, τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης.

*Μέτρηση αρτηριακής πίεσης και οξυγόνου.

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως των υπευθύνων του Κέντρου Υγείας Κισάμου με τους τοπικούς φορείς και σε χώρους που θα υποδεικνύονται από τους ιδίους π.χ. (Αγροτικά Ιατρεία, Γραφεία Κοινότητας, δομές δημοτικών καταστημάτων, σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλόγων).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Υγείας Κισάμου στο τηλέφωνο: 28223 40100 και στο email: kykissamou@ch-crete.gr.

Πρώτη επίσκεψη – Χρυσαυγή Δήμου Πλατανιά

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, επιστημονικό κλιμάκιο του Κ.Υ. Κισάμου, αποτελούμενο από έναν γιατρό και μία νοσηλεύτρια, επισκέφθηκαν το χωριό Χρυσαυγή του Δήμου Πλατανιά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χωριό προσήλθαν δεκαοκτώ (18) ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, στους οποίους διενεργήθηκαν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Ο Διευθυντής

Κέντρου Υγείας Κισάμου

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ