ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πόσο άλλαξε την Κίσαμο η έλευση του AirBNB

Εκατοντάδες σπίτια, διαμερίσματα και βίλες ενοικιάζονται με βραχυχρόνια μίσθωση τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, αντίθετα απ’ ότι συμβαίνει στις μεγάλες πόλεις όπου τα περισσότερα ακίνητα που έχουν μπει στις σχετικές πλατφόρμες ήταν κατοικίες που τα προηγούμενα χρόνια ενοικιάζονταν μακροχρόνια. Όπερ σημαίνει ότι αυτή η στροφή δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε όσους θέλουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα για κάποια χρόνια και πλέον είτε δεν βρίσκουν είτε οι τιμές είναι εξωφρενικές.

Αυτό βέβαια ελάχιστα ακουμπάει την Κίσαμο, αφού οι ανάγκες για μακροχρόνια μίσθωση είναι λιγοστές σε σχέση με τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση.

Τεράστια οφέλη

H εντυπωσιακή ανάπτυξη των κατοικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Κίσαμο έχει συμπαρασύρει προς τα πάνω ένα μεγάλο μέρος της τοπικής οικονομίας. Και είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς εκτός από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, κερδισμένοι είναι πολλοί κλάδοι της οικονομίας.

Κατ’ αρχήν, όλοι όσοι εμπλέκονται στην κατασκευή ή ανακαίνιση κατοικιών και όλοι γνωρίζουμε πόσα επαγγέλματα ωφελούνται. Από μηχανικοί και διακοσμητές μέχρι οικοδόμους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ.  σε εποχές που άλλη οικοδομική δραστηριότητα δεν μπορούσε να τους απορροφήσει.

Αυτά όμως αφορούν το κομμάτι που αφορά την κατασκευή – ανακαίνιση, καθώς στη συνέχεια τη σκυτάλη των οφελών παίρνουν και άλλου είδους επιχειρήσεις, αλλά και εργαζόμενοι. Για τη λειτουργία των κατοικιών, δαπανούνται στη συνέχεια χρήματα για καθαρισμό, συντήρηση κ.α., ενώ σημαντικά οφέλη έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ