ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πως θέλω τον δήμαρχο της πόλης μου (Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Αξιοπρεπή, συνετό, υψηλού ήθους και εντιμότητας, ευπρεπή, εργατικό, ανιδιοτελή, οραματιστή, που δρα με διαφάνεια και ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα του δήμου.

Να μην απαξιώνει τους προκατόχους και τους συν-υποψηφίους του και να επιδιώκει τη συνεργασία μαζί τους.

Να διεκδικεί και να ενεργεί ανεξάρτητα από πολιτικά κέντρα, να ενισχύει τον κοινωνικό αλλά ανταποδοτικό χαρακτήρα του δήμου, να προάγει την εξωστρέφεια και  να αναπτύσσει και προάγει κουλτούρα αποδοτικής συνεργασίας με τους φορείς.

Να προωθεί έργα που βασίζονται σε σύγχρονες τεχνολογίες, φιλικές στο περιβάλλον, υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους, που θα είναι ιδιαίτερης σημασίας και αξίας για τις επόμενες γενεές.

Να αναθέτει τη διοίκηση των επιχειρήσεων του δήμου απολύτως αξιοκρατικά, σε δημότες υψηλών προσόντων συναφούς αντικειμένου και με εμπειρία σε διοίκηση επιχειρήσεων και όχι, ως συνήθως, σε δημοτικούς συμβούλους που απέτυχαν να εκλεγούν χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα.

Να συμμετέχει και προωθεί τη συμμετοχή στελεχών του δήμου σε διεθνή fora και  παρακολουθεί ενεργά τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις και κυρίως αυτές που αφορούν τις πόλεις του μέλλοντος. Παράλληλα να θεσπίζει ένα σύγχρονο πλαίσιο αξιολόγησης των υπηρεσιών και των στελεχών του δήμου, απόλυτα αξιοκρατικό και δίκαιο.

Να κάνει το δήμο ένα σύγχρονο και υποδειγματικό κέντρο καινοτομίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ευρύτερης περιοχής, αξιοποιώντας εθελοντικά το επιστημονικό δυναμικό των απανταχού δημοτών.

Κ. Χαρτζουλάκης

kchartz@otenet.gr  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ