ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία «ανταποδίδει» τις κυρώσεις με… την Πέππα του γουρουνάκι

Κι όμως! Ένα επαρχιακό δικαστήριο της Ρωσίας, στην πόλη Κίροφ, αποφάσισε ότι τα εμπορικά σήματα της πασίγνωστης σειράς κινουμένων σχεδίων με την Πέππα, θα μπορούσαν να παραβιαστούν (!) ως αντίποινα για τις βρετανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η Mirror, την απόφαση πήρε ο δικαστής Αντρέι Σλαβίνσκι στο επαρχιακό διαιτητικό δικαστήριο στο Κίροφ, μια πόλη στη δυτική Ρωσία. Η κίνηση θεωρείται ως το πρώτο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος για τη μαζική κατάχρηση δυτικών εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Σλαβίνσκι ισχυρίστηκε ότι οι «περιοριστικές» πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση επέτρεψαν στο δικαστήριο να απορρίψει αξιώσεις παραβίασης που υποβλήθηκαν από την Entertainment One UK Ltd.

Η δικαστική απόφαση συνδέει την αξίωση για παραβίαση των Peppa Pig και Daddy Pig με «μη φιλικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των συνδεδεμένων ξένων χωρών», σύμφωνα με νομικά έγγραφα από την υπόθεση.

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επιτρέπουν στο δικαστήριο να μην προστατεύει τα δικαιώματα εμπορικών σημάτων της βρετανικής εταιρείας, όπως δήλωσε ο δικαστής, εν μέσω υποψίας ότι η υπόθεση έχει κατασχεθεί από τις αρχές της Μόσχας ως «όπλο» κατά των δυτικών κυρώσεων.

Η βρετανική εταιρεία μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της περίεργης αυτής απόφασης, κατά της απαίτησής της, για περίπου 400 £ ως αποζημίωση για παράνομη αντιγραφή των εικόνων της.

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ