ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Επέστρεψε ο εφιάλτης των βομβαρδισμών στη Γάζα – Νεκροί και τραυματίες

Έληξε στις 07:00 το πρωί της Παρασκευής η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, χωρίς να ανακοινωθεί νέα παράταση παρά τις σχετικές αναφορές.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι επιστρέφει στις μάχες κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας το παλαιστινιακό κίνημα ότι παραβίασε την εκεχειρία πυροβολώντας σε ισραηλινό έδαφος. Τα ισραηλινά μαχητικά σφυροκοπούν βόρεια και νότια Γάζα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Τριάντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι από ισραηλινές φυλακές στην έβδομη ανταλλαγή, ενώ απελευθερώθηκαν κι άλλοι 8 Ισραηλινοί όμηροι.

Τραγικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Γάζα, μετά την επανέναρξη βομβαρδισμών.

Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν σε διάφορα σημεία στην κωμόπολη της Αλ-Καράρα, ανατολικά της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας σήμερα

Οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικός Τζιχάντ, ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε εναντίον ισραηλινών πόλεων σήμερα το πρωί, σε απάντηση “στα εγκλήματα εναντίον του λαού μας”, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ η Χαμάς τόνισε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι το Ισραήλ φέρει την ευθύνη “για την επανάληψη του πολέμου και της επιθετικότητας” στη Λωρίδα της Γάζας, αφού απέρριψε στη διάρκεια της νύκτας όλες τις προτάσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για παράταση της ανακωχής

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή στη Γάζα με τους μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου παρά την επανάληψη των μαχών στο πεδίο, δήλωσε σήμερα καλά πληροφορημένη πηγή σχετικά με τις διαβουλεύσεις.

“Οι διαπραγματεύσεις για την ανακωχή στη Γάζα με τους μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου συνεχίζονται”, τόνισε στο AFP η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, έπειτα από μια νύχτα εντατικών διαβουλεύσεων, οι οποίες δεν κατέληξαν σε παράταση της ανθρωπιστικής παύσης των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Η μεσολάβηση του Κατάρ, με την υποστήριξη της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, επέτρεψε την επίτευξη της συμφωνίας για ανακωχή και την παράτασή της δύο φορές.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, πάνω από 15.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 6.150 παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών, σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ