Γεύση - Ψυχαγωγία

Πικάντικο μπουγιουρντί με φέτα: Εύκολος και νόστιμος μεζές που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Τα Χριστούγεννα μπορεί να πέρασαν, όμως πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται, με τι να εμπλουτίσουν το τραπέζι τους. Οι περισσότερες θέλουν να φτιάξουν κάτι εξαιρετικό, όχι μόνο για τα κυρίως πιάτα, αλλά και για αυτά που θα προηγηθούν.

Επίσης, πολλές νοικοκυρές δίνουν βάση όχι μόνο στο βασικό υλικό, που είναι συνήθως το κρέας, αλλά και σε εκείνα τα υλικά που θα το συνοδεύσουν. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι μοναδικό για εκείνες τις ημέρες, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την παρακάτω συνταγή.

Πικάντικο μπουγιουρντί

Υλικά συνταγής

– 220 γραμμάρια τυρί φέτα
– 3 μικρές ντομάτες κατά προτίμηση πομοντόρια – Εναλλακτικά 5 – 6 ντοματίνια
– Πιπεριές τσίλι σε λεπτές φέτες – Εναλλακτικά μπούκοβο
– Ρίγανη
– Μαύρο πιπέρι
– 4 – 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Κόβετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια.
– Τοποθετείτε τη φέτα σε πυρίμαχο σκεύος.
– Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
– Στρώνετε τις ντομάτες πάνω από το τυρί.
– Πασπαλίζετε με ρίγανη όλο το περιεχόμενο του ταψιού.
– Τοποθετείτε από πάνω το τσίλι.
– Περιχύνετε το τσίλι, ρίχνοντας από πάνω ελαιόλαδο.
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες. Δηλαδή, ψήνετε έως ότου πάρει χρυσό χρώμα το τυρί.
– Σερβίρετε το πικάντικο μπουγιουρντί ως ορεκτικό μαζί με ζεστό ψωμί. Εναλλακτικά, μπορείτε να το προσφέρετε σαν συνοδευτικό με το ψητό σας κρέας ή κοτόπουλο.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ